Сегашният мюфтия е бил агент на службите с име агент

...
Сегашният мюфтия е бил агент на службите с име агент
Коментари Харесай

Николай Панков: Мюфтийството прибира над 30 милиона на месец от наеми

Сегашният мюфтия е бил сътрудник на службите с име сътрудник „ Андрей “. Той е обвързван с групировката „ Мюсюлмански братя “, която се счита за терористична. Това съобщи специалистът по етнически въпроси и някогашен основен секретар на мюфтийството Николай Панков в ефира на БТВ.

„ От 1997 година актуалният основен мюфтия Мустафа Хаджи е разследван. Фондация Ашад го е покровителствала. Хаджи е санкциониран от 4000 лв. за отвод да спомага на службите, които го ревизират “, разкри Панков.

Той разяснява и опростения от страната дълг на мюфтийството от 8,2 млн. лева „ Голяма неистина е, че част от дължимите 8,2 млн,. лв., са отговорности на всички вероизповедания в страната. Тези пари са единствено на мюфтийството “, безапелационен бе някогашният основен секретар и сподели документи.

„ Мюфтийството има над 4700 парцела. Приходите му ренти и наеми са над 30 милиона на месец. Парите се взимат на ръка, а не се превеждат по сметки, което е закононарушение. Ако Национална агенция за приходите си прави работата ще стане ясно по какъв начин “, разяснява Панков. По думите му огромна част от парцелите на мюфтийството се употребяват от деятели на Движение за права и свободи.

„ Не е допустимо религиозният мир в страната да зависи от неспазването на законите в страната. Политиците ни лъжат за неща, които са елементарно доказуеми “, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР