Сега ще ви кажа как за няколко дена една велика

...
Сега ще ви кажа как за няколко дена една велика
Коментари Харесай

Загуби за $1 трилион! Василев разкри мащаба на рецесията в Русия

„ Сега ще ви кажа по какъв начин за няколко дни една велика нация, огромна страна може да натисне копчето за самоизтребление, което ще коства за нула време 1 трилион $ "

Това съобщи икономистът и някогашен вицепремиер Николай Василев в предаването " Лице в лице " по Нова телевизия.

" Рублата, валутният курс на $, се усили с към този момент с 50%, т.е. рублата е изгубила 1/3 от цената си. Русия няма по какъв начин да не изпадне в доста дълбока криза и рецесия, каквато не е виждала съгласно мен, тъй като в никакъв случай целият свят не се е обединявал стопански против една страна по този метод от подобен размер ", сподели Василев.

Той добави, че през днешния ден е решил да огледа какво се случва с съветските акции.

Най огромната съветска банка, която е главната съветска акция на интернационалните пазари, е паднала за няколко дни от 21 $ до $2. " Загубила е 90%. Казах, че това е съвсем невероятно. Оказа се, че не мога да допускам на цифрите - тя е паднала до 2 цента, т.е. до 0. С 99% са спаднали акциите на „ Газпром “, „ Роснефт “ и други ", уточни Василев.

Тоест благосъстояние за стотици милиарди долари се изпарява за няколко дни, разяснява той.

Модернизацията на армията

Целият политически хайлайф проспа модернизацията на армията за последните 3 десетилетия, съобщи още Василев.

По думите му ние разчитаме късогледо на едно розово бъдеще – че няма да има никаква рецесия и „ даже в тези розови времена харчим рекордно, съгласно мен разсипнически, и позволяваме дефицити, които са най-високи в последните десетилетия “.

Бюджетът за тази година се обрисува с 24 милиарда по-голям, в сравнение с бюджета за недалечната, предпандемийна за 2019 година, добави Николай Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР