Сега се препоръчва на силите да предприемат спешна проверка, за

...
Сега се препоръчва на силите да предприемат спешна проверка, за
Коментари Харесай

Не всички служители и служители на шотландската полиция разполагат с досиета за проверка, констатира прегледът

Сега се предлага на силите да подхващат незабавна инспекция, с цел да се подсигурява, че всички служащи са били подложени най-малко на инспекция при наемане на работа.

Полицейският наблюдаващ също по този начин приканва тези, които имат единствено инспекция за набиране на личен състав, да бъдат проверявани още веднъж на всеки 10 години.

Заместник-началникът на полицията Алън Спиърс сподели, че отбраната на полезностите и стандартите на силите " в никакъв случай не е била по-силна ".

По-рано тази година шотландската полиция разгласи, че всичките 22 000 чиновници ще бъдат тествани в националните бази данни на фона на обещанието да засилят инспекцията след случая с Дейвид Карик.

Бившият чиновник на Метрополицията Карик беше получи 36 доживотни присъди през февруари, откакто призна за десетки изнасилвания и полови закононарушения, до момента в който е служил в полицията в Лондон. атакуван във шадраван градините на Пейсли

Присъдата на Карик последва тази на офицера от Met Уейн Кузенс, който получи доживотна заповед за убийството на Сара Еверард.

Г-жа Еверард беше отвлечена, изнасилена и погубен, откакто Couzens провежда подправен арест.

Този развой обаче към момента е в ход. В отчета на HMICS, оповестен във вторник, наблюдаващият орган акцентира, че няма законово условие силите да ревизират офицери и личен състав.

Той също по този начин означи, че образованието и наставничеството в границите на отдела за инспекция на силите (FVU) е от „ висок стандарт “.

Въпреки това, в основните си констатации той рапортува няколко пропуща в системата.

Те включват:

Нямаше инспекция или обзор на разрешенията за инспекция държани от офицери и чиновници, наети от наследените сили при основаването на Шотландската полиция през април 2013 година Не всички настоящи полицейски чиновници и чиновници имат досие за инспекция, съхранявано в Core-Vet (системата за инспекция на силите). Полицията на Шотландия не ревизира наново чиновници или чиновници, които организират единствено инспекция при наемане на личен състав. Силите нямат елементарно разпознаваемо условие към чиновниците или личния състав да уведомяват организацията за всяка наказателна присъда, закононарушение или обвиняване отвън службата. Силите нямат развой за обзор на разрешението за инспекция след непозволено държание. не отдръпва или прекратява инспекцията при наемане на работа.

HMICS в този момент приканва шотландското държавно управление да вкара законодателство, което би разрешило на основния служител на реда да " се откаже от службата на офицер или член на личния състав, който не може да поддържа подобаваща инспекция ".

Сред 15-те рекомендации надзорният орган също по този начин приканва за „ годишен обзор на честността “ и политиките би трябвало да разрешават всички равнища на утвърждение за инспекция да бъдат „ отказвани, спрени или оттеглени “.

Определените длъжности би трябвало да бъдат преразгледани „ по неотложност “, съгласно отчета, като се дава приоритет на длъжности, които изискват работа с уязвими хора.

Прочетете повече:
Шотландската полиция е „ институционално расистка и дискриминационна “
Някои закононарушения няма да бъдат разследвани като част от пилотния план

В отговор на отчета на HMICS, господин Speirs сподели: „ Опазването на нашите полезности и стандарти в никакъв случай не е било по-силно и HMICS вярно акцентира, високи стандарти на нашата инспекция.

„ Над 5000 чиновници и личен състав са тествани до усъвършенствано равнище с годишни прегледи и ние ще подсигуряваме, че всички функции имат верните равнища на инспекция.

„ Ние “ Инвестирахме, с цел да позволим спомагателни инспекции за новоназначените, преди да положат клетва в службата, и като работим с асоциациите на личния състав и синдикатите, ние вкарваме стратегия за повторна инспекция.

„ Знаем, че отговорността е върху нас спечелете публично доверие и деликатно ще прегледаме този отчет, с цел да идентифицираме по-нататъшни усъвършенствания, които могат да засилят нашата инспекция. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР