Сега на украинския фронт се ражда идеологията на Нова Русия.

...
Сега на украинския фронт се ражда идеологията на Нова Русия.
Коментари Харесай

Александър Дугин: Всеруската идеология се ражда сега, на фронта

Сега на украинския фронт се ражда идеологията на Нова Русия.

Разбира се, има и такива, които непринудено и умишлено отидоха на война, към този момент имайки идеология. Има уверени десни (православни, монархисти, суверенисти). Има левичари (сталинисти, антиглобалисти). Има ляво-десни - националболшевики.

Между другото, Пригожин изрази в доста връзки точно ляво-десния дискурс - Справедливост и мощ. Има десни и леви - евразийци. Няма никакви либерали.

Това е идеологията на фронта и не може да бъде подценена. Там, както тъкмо написа Семьон Пегов, „ народът и бойците са един до друг “.

Ако един либерал попадне на фронта, той просто престава да бъде либерал и се потапя в подтекста на нелибералната идеология на Руския фронт. Мнозинството от уверените либерали или избягаха в самото начало на специфичната военна интервенция, или се скриха и се заеха с подривна работа в тила.

Но болшинството от хората – най-вече мобилизирани, само че освен – идват на фронта без идеология. Изпратени са от страната, на която се подчиняват. На първия стадий тази липса на хрумвания породи доста „ петстотни “, всъщност дезертьори, които, изправени пред дивата буря на войната, осъзнаха, че не са подготвени да умрат и не схващат за какво.

Вероятно някои чиновници също са се преместили на фронта и нови територии от послушание. Не поради концепцията, а тъй като страната го сподели. И теоретично, в случай че страната беше споделила стоп, да променим войната на мир, те щяха да го създадат - без причини или наказание.

Но това е теоретично и в самото начало. Когато руснак, даже идеологически безпристрастен човек, попадне във война, изключително като сегашната, национална, вътрешна, той се трансформира необратимо. Животът му е пронизан от концепция. Руска концепция.

И в този момент към този момент не може да се върне толкоз елементарно, като се прави, че нищо не се е случило. Тъй като има война, ще е по този начин до Победата. Така един дисциплиниран суверенист се трансформира в съветски воин с висока степен на съзнание.

Изпратен е на война, само че този жест няма назад деяние. Руснакът става индивид на война. Не можеш да станеш либерал по време на война. Но дясно, ляво, дясно-ляво и ляво-дясно са добре. Но тук има един значим миг: множеството от изпратените на война е малко евентуално да следват прецизно догматичното дясно или ляво, в това число масиви от червено-бели несъгласия.

Някои да, само че множеството не. Именно в тази среда на съветската войска (войник-народ) ще се роди нова съветска идеология. По-вероятно ще бъде дясно-лява или ляво-дясна, само че не догматична, а интуитивна.

Сега на фронтовете на Украйна води война цяла Русия – антична и модерна, имперска и руска. И идеологията на такава война естествено би трябвало да бъде общоруска, общоруска.

Всички останаха удивени от описа за нашия боец, тежко ранен и останал в сивата зона, който оцеля все пак, а преди този момент оказа помощ с каквото може на смъртно ранен украинец, ядеше сняг с лъжица и отново допълзя до своите.

Силата на концепцията, дълбочината на героизма и сериозността на съветската идеология се разкриват в такива гигантски подвизи. 10 дни кървене, цялостно с шрапнели, разкъсваща плът, в кръвта и детонациите има лъжица сняг.

Само духът е кадърен на това.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР