Сега, когато светът е обхванат в паника от разпространяващия се

...
Сега, когато светът е обхванат в паника от разпространяващия се
Коментари Харесай

Бил Гейтс разкри какво мисли за коронавируса COVID-19

Сега, когато светът е обзет в суматоха от разпространяващия се ковид COVID-19, някак по какъв начин да не се сетим, че едни от най-големите донори за благотворителност в света са създателят на Майкрософт Бил Гейтс и неговата съпруга Мелинда. Финансираните от тяхната фондация начинания и дела постоянно имат огромно отношение към хората и планетата, пише Снежана Мечева за news.bg. Усилията на фондацията се насочиха в посока преодоляване на разпространяването на новия вирус.

Преди дни в уеб страницата на милиардера бе оповестена неговата позиция. Според Гейтс, по време на рецесия водачите имат две съществени отговорности – да я овладеят и да предотвратят опцията за повторната й поява. И коронавирусът е съвършен образец за това.

Нуждаем се от мигновено избавяне на животи, само че и от в това време възстановяване на противопоставяне против вируса и метода, по който се реагира в огнищата на болестта. Първата цел е по-приоритетна и изисква незабавни ограничения, само че втората е от значително значение в дълготраен проект.

Според редица здравни специалисти не е било въпрос дали, а по кое време ще възникне нова зараза с размерите на тази от инфлуенца от 1918 година по-позната като Испански грип. При нея са инфектирани над 500 милиона по целия свят, а данните за умрелите стартират от 50 милиона.

А в последните седмици новият ковид стартира да дава признаци да се трансформира в тази зараза, която се случва един път във века и по-късно се приказва още дълго за нея.

Едно от главните терзания е, че COVID-19 убива и здрави възрастни, паралелно с тези, които страдат от разнообразни болести. Засега смъртността измежду инфектираните е към 1%, а при Испанския грип е била 2%.

Вторият стеснителен фактор е, че коронавирусът се предава относително елементарно, като един болен може да болести доста хора. Заразяването може да стане и от хора, които не демонстрират толкоз отличителни признаци. Това го прави по-разпространен и сложен за преодоляване от предходния сходен вирус – SARS.

И в този момент една от задачите на Бил и Мелинда Гейтс, както и на държавните управления в международен мащаб, е да основат обединен световен отговор на болестта. За задачата, която може да коства и милиони, и милиарди, е от значително значение поддръжката за по-малките и финансово затруднени страни.

Според милиардера, в този момент напъните би трябвало да бъдат ориентирани и в посока разкриване на ваксина за ковид. Ако тестванията за към този момент основаната преминат сполучливо, тя ще може да бъде вкарана в приложимост през юни.

Разбира се, каквото и да приказваме, постоянно става дума за пари. Според Гейтс, нужни са милиарди за справяне със болестта. Те могат да наподобяват като рискова инвестиция най-много от страна на държавните управления, само че съдейки по загубите от ковид единствено до този миг, в действителност са най-умната инвестиция.

Това не е първият път, в който Гейтс сигнализира, че светът не е подготвен да отговори съответно на възникването на всеобща болест. Същото се случи и преди години с еболата, само че очевидно никой не взима думите му задоволително на съществено.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР