Сега гласуването се провежда в продължение на три дни, въпреки

...
Сега гласуването се провежда в продължение на три дни, въпреки
Коментари Харесай

Какво се казва на руснаците за преизбирането на Путин

Сега гласуването се организира в продължение на три дни, макар че резултатът не е под подозрение, защото той няма благонадежден съперник.

Избирателните секции бяха отворени в полуостров Камчатка, най-източния район на Русия, в 08:00 локално време в петък (20:00 GMT в четвъртък) и дефинитивно ще затворят в най-западния анклав Калининград в 20:00 часа в неделя, оповестява BBC. На тържественото събитие през декември предходната година в една от най-пищните зали на Кремъл, съветският водач от 24 години преди малко беше връчил най-високи оценки на бойци, които са взели участие в " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна.

Той разговаряше с дребна група участници, когато командирът на проруско поделение в окупираната от Украйна област Донецк се приближи до него.

„ Нуждаете се от вас, имате потребност от Русия! съобщи подполковник Артьом Жога, като го помоли да се кандидатира на идните президентски избори в Русия. Всички показаха своята поддръжка.

Владимир Путин кимна: „ Сега е време за взимане на решения. Ще се кандидатирам за поста президент на Руската федерация “.

Неговият представител Дмитрий Песков по-късно дефинира решението да се кандидатира като " безусловно непринудено ". Но Кремъл рядко оставя своята хореография на случайността.

Вместо това, незабавно се задейства неговата добре смазана медийна машина.

По всички държавни канали 71-годишният президент Путин беше рекламиран като народен водач, който стои с глава над всички евентуални противници.

„ Подкрепата за президента надвишава единствено партийната поддръжка “, заяви един сътрудник в новините на държавната телевизия по-късно същата седмица. " Владимир Путин е претендентът на народа! "

Той към този момент е на власт в Русия по-дълго от всеки държател след руския деспот Йосиф Сталин.

Той е президент от 2000 година, като се изключи четири години като министър-председател заради ограничаване от два мандата, наложено от съветската конституция.

Оттогава той промени разпоредбите, с цел да си даде чист лист, с цел да се кандидатира още веднъж през 2024 година, като „ превключи назад към нула “ предходните си мандати. Това значи, че той може да се кандидатира и за още един шестгодишен мандат през 2030 година, когато ще навърши 78 години.

По време на ръководството си Владимир Путин методично стегна властта си, тъй че към този момент не съществува действителна опасност за ръководството му. Най-отявлените му критици са или мъртви, в пандиза или в заточение.

И въпреки всичко Кремъл остава решен да даде тип на легитимност на изборния развой в Русия.

Въпреки че няма никакво подозрение по отношение на крайния избирателен резултат, управляващите наподобява доста държат на високата изборна интензивност, която ще бъде показана като доказателство за националния му мандат.

Избирателната интензивност на последните избори през 2018 година публично беше 68%, само че интернационалните наблюдаващи регистрираха няколко случая на подправяне.

Тази година гласуването ще бъде по-лесно от всеки път, приключвайки в неделя.

В частите на окупираната Украйна, които Русия назовава свои „ нови райони “, изборните секции бяха отворени 10 дни преди деня на изборите, а обществените медии бяха цялостни с реклами, призоваващи хората да отидат да гласоподават.

Когато го създадат, те ще бъдат изправени пред избор – или по-скоро сходство на подобен.

Присъединявайки се към водача на Русия в бюлетината ще бъде Николай Харитонов, представляващ Комунистическата партия, която остава втората най-популярна партия в Русия, повече от 30 години след рухването на Съветския съюз. Тя черпи поддръжката си от дребна, само че лоялна база от носталгични по руското минало.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР