Сега е времето България да направи своя синя доктрина (черноморска

...
Сега е времето България да направи своя синя доктрина (черноморска
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Действията на Русия в Черно море застрашават националната сигурност на България

Сега е времето България да направи своя синя теория (черноморска доктрина), която да се впише в съдействието с нашите сътрудници. В Черноморието има 6 страни – три членки на НАТО и две, които аспирират към Алианса. България би трябвало да си даде сметка, че Русия желае да има все по-голяма част крайбрежията на Черно море.

Нахлуването на съветските кораби в изключителната икономическа зона на България може да се дефинира като експанзия, защото сега те стопират изследванията и сондажите за газ в Черно море поради учения. Това разяснява Владимир Чуков, арабист, пред bloombergtv.

България би трябвало да си даде сметка, че обстановката е по-сложна в сравнение с наподобява. Ние сме три страни членки на НАТО с безспорната доминация на турския флот. Русия търси способи да се сприятели с Турция, тъй като Русия не признава България и Румъния за обособени бойни единици. Трябва да се образува екип и да се премисли какви ще са дейностите на нашата страна в бъдеще.

„ Последните събития, които следим в западната част на Черно море са рискови за нашата национална сигурност. Всички тези дейности ясно демонстрират, че ситуацията в черно море се е трансформирала.

Сред турските военноморски сили се появи теория наречена „ Синята татковина “, която се приема като опит за разбиране на водачите, че морската територия е част от страната и суверенитета.

Споразумението сред Иран и Саудитска Арабия беше направено в Пекин. Тогава започнаха спекулации, че Китай изтласква Съединени американски щати от Близкия изток. Всички дейности бяха следени от Вашингтон, който е стратегически сътрудник на Саудитска Арабия.

През август се организира среща в Джеда, която беше свикана от Саудитска Арабия и от Съединени американски щати. Всички членки на групата БРИКС като се изключи Русия участваха. Китай не можеше да откаже поканата, тъй като те са поръчител на Саудитска Арабия след подписването на съглашението с Иран.

„ Идеята на тези политически дейности е отдалечаване на Техеран от Москва. Това което сега се следи, че Техеран има свои лични ползи. “

По отношение на спора в Украйна също се усеща нюанса Саудитска Арабия – Обединени арабски емирства. Това е по този начин тъй като съветските пари, които бяха прогонени от Европа отидоха в Близкия изток. ОАЕ се пробват да „ играят играта “ на правилото на положителните връзки с всички, което провокира конфликт с районния съперник Саудитска Арабия и със Запада.

Русия не е виновна за спора в Нигер, който продължава и сега. Превратът е по-скоро вътрешен спор. Демократично определения президент Базум прогони шефа на генералния щаб на нигерската войска и беше изпратен като дипломат в ОАЕ. Счета се, че тези които седят зад преврата са точно ОАЕ, които въпреки това са съдружници на Русия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР