Сега е по-тежко, отколкото през пролетта. Сега умората е несравнимо

...
Сега е по-тежко, отколкото през пролетта. Сега умората е несравнимо
Коментари Харесай

Наш лекар разтърси ефира: Война се води на територията на Майка България, най-страшното бедствие е, че...

Сега е по-тежко, в сравнение с напролет. Сега умората е несравнимо по-голяма. Кризата е огромна и е на всички места, медицинските фрагменти са изтощени. Това съобщи доцент доктор Дончо Дончев от ВМА в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Той е преболедувал коронавирусна зараза и по-късно е дарявал плазма за лекуване на други инфектирани с COVID-19 пациенти

Ако има някакво злополучие, което следва, то това е невероятната физическа отмалялост, предизвести експертът.

„ За мен тази пандемия е една несиметрична международна война. Имаме един незабележим зложелател. Фронтовата линия са лечебните заведения. Тилът не знае какво се случва на фронтовата линия. Всичко заболели живеят в един успореден свят, в който се борят да оцелеят “, разяснява доктор Дончо Дончев.

„ Това са хора, които отиват на работа изцедени. Това е към този момент месеци наред “, добави лекарят, имайки поради сътрудниците си.

Самият Дончев е дарил 5 пъти плазма.

„ Плазмата към този момент е единственият характерен метод на лекуване. Тя оказва помощ, само че не е панацея. Не на всеки пациент може да помогне, както и Ремдесивира “, акцентира той. „ Единственото несъмнено средство е имунизацията. Дано по-скоро да пристигна “, пожела доцент доктор Дончо Дончев.

„ Това е война, в която всеки би трябвало да се включи, даже и да не желае. Войната се води на територията на Майка България “, акцентира доцент доктор Дончо Дончев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР