Сега е моментът, защото за хората като нас ще е

...
Сега е моментът, защото за хората като нас ще е
Коментари Харесай

Излизам като кандидат за кмет на Бургас в името на нашите деца, вярвам на моите съмишленици от Обединение Бургазлии

Сега е моментът, тъй като за хората като нас ще е непростимо да останат безучастни във време на дестабилизация, опростачване и тотално обезверяване

Проф. Радостин Долчинков е роден в Бургас през 1959 година Той приключва Висшето техническо учебно заведение „ Ангел Кънчев “ в Русе със компетентност „ Технология на машиностроенето и металорежещи машини “, а след това и маркетинг в Бургаския свободен университет. От 1985 година е теоретичен помощник в катедра ТММ при ВТУ „ Ангел Кънчев “. През 2001 година получава докторската си степен по Теория на маханизмите, машините и аавтоматичните линии. Става доцент през 2003 година, а професор – през 2015 г. 

От 2011 година. до момента е Административен шеф на Бургаския свободен университет, а от 2014 година – Декан на Центъра по информатика и механически науки. Член е и на университетския съвет на БСУ. Има над 200 изявления, публикации, студия и монографии в България и чужбина, както и над 100 цитирания. Автор е на 15 книги в региона на инженерните науки. 

Той е претендентът за кмет на община Бургас, повдигнат от Обединение „ Бургазлии “
 

- Проф. Долчинков, влизате в мръсна борба - предизборната акция за кмет се обрисува тежка. Готов ли сте да издържите на нападките на своите съперници? Вие произхождате от академична среда.

-  Първо желая да благодаря на всички от гражданското Обединение " Бургазлии ", които са с мен в тази борба, както вие я наричате. Ако тези хора ги нямаше до мен,  аз щях да остана на нормалното място - да  извършвам своите отговорности като учител в университета, имам и административни задължения. Влизам в тази борба стимулиран и зает, както постоянно. Искам и ще направя всичко допустимо, с цел да печеля доверието на бургазлии, с цел да можем да променими това, на което сме очевидци, това което в действителност става.

- И по какъв начин смятате да го измененията? Сам?

- С по-модерна локална политика, по-отворена към жителите. Благодаря на гражданското Обединение „ Бургазлии ”, които ме окуражиха да вляза в тази борба. Аз я одобрявам поради просперитета на моя обичан град, както и на вас. Какво ме впечатли тука, в тази стуктура. Впечатлиха ме хората, които вземат участие в това съдружие и по-специално да кажа – това са експерти, с доста познания и доста умения, с професионален и житейски опит. Разпознаваеми измежду обществевостта.
 1.    Проф. Долчинков ще разчита в предизборната си акция на водача на обединените бургазлии Иван Ненков
Тук няма инцидентно промъкнали се човеци, които, в случай че влязат в Общинския съвет, ще бъдат послушни и ще подвигат ръка покорно с болшинството. Ще направя всичко допустимо да употребявам своя морал и професионализъм, да се отдам изцяло за така наречен идея „ Бургас ”.

- Трудно е времето, проф. Долчинков, звучите окуражено, само че страната е в тежка обстановка, с несигурно държавно управление, а това изправя общините пред още по-големи тествания през последните две години.

- Виждам, обстановката в страната през последните години е плашлива, несигурна и точно по тази причина ще създадем всичко допустимо тя да се промени, политическите партии не могат да трансформират ръководството и очакванията на това общество. Аз имам вяра, че Сдружението ще успее да се пребори с това, като показа, като тръгне с специалисти, с професионализъм, морал и разпоредителност. Настъпил е миг, в който, такива като нас, не трябва да стоят настрана от процесите на дестабилизация, опростачване и тотално обезверяване.
  Освещаването на офиса на Обединение „ Бургазлии “
Това е знак, че жителите в Бургас би трябвало да се обединятг и да вземат нещата в свои ръце. Желанието на всички, които тръгваме в тази битка, ще бъде да осигурим по-добър живот в общината, да предложим благоприятни условия за работа, повече работни места, и несъмнено -  младите и образовани хора да останат тук, доста е значимо да забележим какво става в очите на бургазлии – да повдигнем тяхното самочувствие и да им дадем вяра. И най-после желая да кажа: Сега аз мисля, че моят миг е пристигнал и имам вяра доста на хората, които са към мен.

- Бургазлия ли сте?

- Роден съм в Бургас, приключих приблизително обучение в Бурас, завърнах се в Бургас, откакто приключих висшето си обучение и работя в Бургас, пребивавам в Бургас, мисля да остана в Бургас. Това е моят свят. Тук са моите другари, моите сътрудници, моята административна, преподавателска и научна работа. Всичко, което ни свързва - мен с вас и с моите съидейници, е Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР