Сега е моментът Европейският съюз да даде ясен сигнал на

...
Сега е моментът Европейският съюз да даде ясен сигнал на
Коментари Харесай

Евродепутат: Без интеграция на Западните Балкани проектът на мирното обединение на Европа няма да се случи

Сега е моментът Европейският съюз да даде явен сигнал на жителите на Западните Балкани, че те не са забравени и че европейската интеграция на тези страни би трябвало да бъде на дневен ред на европейските институции. Ние в Европейския съюз би трябвало да свършим нашата работа, да убедим европейските жители, че това е в наша изгода и също по този начин да не обезверяваме жителите на Западните Балкани. Това съобщи евродепутаът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев.

"Без пълноценна интеграция на Западните Балкани планът на мирното обединяване на Европа няма да се случи. Това е и една от аргументите българското Председателство да избере за приоритет Западните Балкани и ние като страна член на Европейския съюз имаме най-вече експертиза, както позитивна, по този начин и негативна по време на нашето присъединение за това какво би трябвало да създадат тези страни по пътя на европейската интеграция. Всичко, което ни връща обратно, ровенето в предишното и потреблението, злоупотребата с обстоятелства и събития от предишното не водят до нищо положително ", добави той.

"Миналото би трябвало да се знае, би трябвало да познаваме неманипулираната история на всяка от страните на Западните Балкани и в Европейския съюз, както Гърция, по този начин и България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово. Не би трябвало да се оставяме да ни вкарат още веднъж в борба. Има сили, които желаят да създадат това, с цел да няма успокоение в нашия район. Това не би трябвало да бъде допускано. Единственото лекарство е европейската интеграция ".

"Протестите в Атина и Солун, а и на други места в Гърция, не показват мнението на болшинството на гърците, които желаят също да има взаимноприемливо позволение на разногласието с Македония ", акцентира евродепутатът. "Аз се надявам държавното управление на Ципрас да не се поддаде на този напън от крайната националистическа десница, която очевидно не е не запомнила нищо от историята, нищо неприятно от историята, желае да се повторят тези моменти от историята, по този начин и от външни фактори, които желаят да дестабилизират района. Желая триумф на преговорните екипи както на господин Заев, по този начин и на господин Ципрас. България може единствено да помогне и да стимулира намирането на това решение ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР