Седмокласниците и десетокласниците от София могат да се запознаят с

...
Седмокласниците и десетокласниците от София могат да се запознаят с
Коментари Харесай

Седмокласниците и десетокласниците от София може да се запознаят с писмените си работи от НВО в столични училища

Седмокласниците и десетокласниците от София могат да се срещнат с писмените си работи от Националното външно оценяване (НВО) по български език и литература, по математика и по непознати езици в столични учебни заведения. Това оповестява началникът на Регионалното ръководство на образованието (РУО) в София-град Ваня Кастрева в уеб страницата на РУО.

Учениците ще може да видят изпитните си работи по български език и литература на 28, 29 и 30 юни, в Професионалната гимназия по електротехника и автоматика (ПГЕА), в регион " Овча купел ", на бул. " Овча купел " 1, от 8:30 до 12:30 часа и от 14:30 до 18:30 часа.

По математика седмокласниците и десетокласниците могат да получат достъп до писмените си работи на 28, 29 и 30 юни, в Софийската професионална гимназия по електрoника (СПГЕ) " Джон Атанасов ", в регион " Изгрев ", на ул. " Райко Алексиев " 48, от 8:30 до 12:30 часа и от 14:30 до 18:30 часа.

По непознати езици изпитните работи за седми клас ще може да видят на 28, 29 и 30 юни, в Седмо приблизително учебно заведение " Свети Седмочисленици ", в регион " Средец ", на ул. " Цар Иван Шишман " 28, от 8:30  до 12:30 часа и от 14:30 до 18:30 часа.

По непознати езици десетокласниците могат да се срещнат с писмените си работи на 28 юни, още веднъж в Седмо приблизително учебно заведение " Свети Седмочисленици ", в регион " Средец ", на ул. " Цар Иван Шишман " 28, от 8:30 до 12:30 часа и от 14:30 до 18:30 часа.

От РУО в София-град припомнят, че според член 46 на Наредба 11 от 1 септември 2016 година за оценяване на резултатите от образованието на учениците, оценките от външното оценяване не може да се трансформират.

За запознаване на ученика с оценената самостоятелна работа се ползва процедурата по Правилата за осведомителна сигурност при организацията, провеждането и оценяването на националното външно оценяване в края на седми клас през образователната 2021/2022 година, според които ученикът и неговите родители (настойници, попечители, представители на непридружените малолетни и малолетни лица, търсещи или получили интернационална закрила) могат да се срещнат с оценената самостоятелна работа на ученика в наличието на член на Регионалната комисия за инспекция и оценка на изпитните работи.

Ученикът вижда сканираната и оценена изпитна работа с присъдени точки за всеки един отговор. Сканираното изображение не може да бъде снимано, записвано, отпечатвано и изнасяно от залата. Не се позволява разглеждане на други изпитни работи.

Запознаването с изпитната работа се реализира от ученика против документ за идентичност.

За запознаването с изпитните работи по осведомителни технологии ще осведомяваме в допълнение, оповестява началникът на РУО в София-град Ваня Кастрева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР