Седмици преди парламентарните избори в Германия, състояли се на 24

...
Седмици преди парламентарните избори в Германия, състояли се на 24
Коментари Харесай

Фейсбук премахнал десетки хиляди фалшиви акаунти преди изборите в Германия

Седмици преди парламентарните избори в Германия, състояли се на 24 септември, обществената мрежа Facebook е премахнала десетки хиляди подправени сметки, регистрирани във федералната република. Това се споделя в изказване, публикувано в сряда от представителя на Facebook Ричард Алън, съобщи ТАСС.

След известията за задгранична интервенция в президентските избори в Съединени американски щати и Франция работихме в тясно съдействие с немските управляващи по няколко начинания за битка с дезинформацията, с цел да създадем Фейсук по-безопасна среда, предопределена за естествено включване на жителите в публичния живот, показва представителят.

За да предотвратим злоупотребите с нашата платформа, стартирахме нова самодейност за унищожаване на подправени сметки при разкриване на подозрителна активност, изяснява той.

Социалната мрежа показва измежду сътрудниците си в Германия федералното ведомство за сигурност в осведомителната техника Бе Ес И.

"Организирахме образование на парламентаристи и претенденти по въпросите на онлайн сигурността. Създадохме и канал за взаимозависимост с Бе Ес И за да обсъждаме въпроси, засягащи сигурността и достоверността в подтекста на федералните избори ", отбелязва Facebook.

По-рано шефът на Facebook Марк Зукърбърг съобщи, че няма открити следи от интервенция в хода на немските избори посредством обществената мрежа, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР