Седмица след като омбудсманът Мая Манолова напомни на Централната избирателна

...
Седмица след като омбудсманът Мая Манолова напомни на Централната избирателна
Коментари Харесай

ЦИК каза какво прави по въвеждането на електронното гласуване

Седмица откакто омбудсманът Мая Манолова подсети на Централната изборна комисия (ЦИК), че би трябвало да стартира симулации на отдалечено електронно гласоподаване и изрази опасения, че отново може да се провали машинния избор, от комисията разгласиха на уеб страницата си подробна информация за това, което се прави.
От нея се вижда, че в действителност свършеното дотук се показва в оповестяването на социална поръчка от друго ведомство. Държавна организация " Електронно ръководство " разгласи на 11 август социална поръчка за осъществяване на три симулации на отдалечено електронно гласоподаване.
От ЦИК в този момент показват, че в границите на тази поръчка ще има изследване на положителните практики в други страни в тази сфера и че тя ще реализира настоящ надзор и ще приема резултатите от работата на определения реализатор по публичната поръчка.
Подробно се разказват и дейностите, които планува партньорството на изборната комисия с държавната организация.
От известието не се схваща дали комисията се ангажира да съблюдава периодите, избрани от Народното събрание, като да вземем за пример за провеждането на симулации на електронно гласоподаване - до 1 януари 2018 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР