Седмица с пик на температурите над 40 градуса ще преживее

...
Седмица с пик на температурите над 40 градуса ще преживее
Коментари Харесай

Нова гореща вълна приижда към Европа

Седмица с пик на температурите над 40 градуса ще преживее още веднъж Европа в идващите дни. Метеоролозите чакат измежду най-засегнатите от жегите да бъде Англия, само че термометрите още веднъж ще се нажежят най-вече в южна Франция както при предходната гореща вълна от юни т.г.

Миналият месец Франция претърпява няколко мъчителни дни на невиждани досега температурни върхове – близо 46 градуса, измерени тъкмо в южната й част. Необичайно високи бяха температурите и в Испания, само че и в несвикналата с летни горещини Германия. " Следващата седмица следва още една вълна от рисковата европейска топлота ", предизвестяват от компанията WX Charts. 

Горещините провокираха опасения, че Европа може да бъде потопена в още по-дълбока рецесия на суша след рекордния по жеги юни месец.  Световната метеорологична организация разгласи, че юни, 2019 година е бил най-горещият в цялата 140-годишна история на метеорологията. Като цяло, 2019 е на път да бъде измежду най-горещата за всички времена, а от 2015 до 2019 да се окаже най-горещия времеви интервал.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР