Седмица преди Великден пожар изпепели дома на майка и син

...
Седмица преди Великден пожар изпепели дома на майка и син
Коментари Харесай

Помощ за майка и абитуриент, след като къщата им изгоря

Седмица преди Великден пожар изпепели дома на майка и наследник в мездренското село Елисейна. Не остана нищо, душата и сърцето ми изгоряха на момента, не знаех къде да отида, не знаех какво да върша, страшна тъга, огромна празнина, споделя майката Росица Стоянова пред Би Ти Ви.

Лошото пристигнало на Цветница. Едновременно с нея бил и първи април и Росица, която не си била у дома, помислила, че всичко е смешка. Но огънят изпепелил всичко. Включително персоналните документи на 18-годишния зрелостник Тихомир и спестените с труд пари за бала.

Майка и наследник остават единствено с облеклата на гърба си.

И преди едвам връзвали двата края със 150 лв. помощи и детски, само че без дом напълно се отчаяли. Нещастието им трогна мнозина.

Със съдействието на Националното съдружие на сираците младежът беше облечен за бала. В разкритата от Община Мездра сметка на името на фамилията за рекордно малко време постъпиха средства, с които бе закупена къща в съседство.

„ Не имах вяра, че толкоз доста хора ще ни оказват помощ и за толкоз малко време ще се оправят нещата. Дариха ни всичко, което е нужно за него, и продължаваме напред”, споделя майката Росица.

Десетки хора и компании предоставиха храна, облекла и обзавеждане за дома. Помогнаха и от учебното заведение на Тихомир в прилежащото село Зверино.

От няколко месеца момчето работи в системата на железниците и мечтае да стане ватман на дизелови локомотиви. Настолно четиво му е Наредба 58.

„ Уча доста, знам я съвсем цялата наизуст и се надявам да успея”, споделя Тихомир.

А стореното за тях положително майка и наследник споделят, че няма да не помнят в никакъв случай. Те са признателни на всичките си благодетели, познати и непознати, подали им ръка в най-тежкия миг от живота им.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР