Седмица преди настъпването на крайния срок над 4 300 от

...
Седмица преди настъпването на крайния срок над 4 300 от
Коментари Харесай

НАП Шумен: По-голямата част от дружествата и едноличните търговци подадоха годишните си декларации

Седмица преди настъпването на крайния период над 4 300 от компаниите, плащащи корпоративен налог са оповестили приходите си в офис Шумен на Национална агенция за приходите. Близо 7 000 от едноличните търговци, в това число плащащи патентен налог и земеделските стопани, които са избрали да се таксуват като еднолични търговци, към този момент са подали заявления за приходите си за 2021г.

30 юни е и срокът, в който компаниите заявяват и заплащат корпоративен налог /по член 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, както и налог върху активността от опериране на кораби.

Срокът за обявление и внасяне на налога и окончателните обществени и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи активност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане също е 30 юни. До края на юни, дружно с годишната си данъчна декларация, те би трябвало да подадат и декларация пример № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством, с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите за физически лица или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Плащането на отговорностите за налози и осигуровки може да стане онлайн посредством виртуалния ПОС терминал на Национална агенция за приходите, във всяка банка с попълване на вносна записка за издължаване към бюджета или с пощенски запис.

В офис Шумен досега са постъпили близо 8 млн.лв. от отговорности за корпоративен налог и малко повече от 1,8 млн.лв. налози от активността на едноличните търговци и аграрни стопани.

От услугата заплащане на отговорности посредством конфигурираните физически ПОС терминали в офис Шумен са се възползвали повече от 8 300 лица, като постъпилите суми в бюджета са близо 1,4 хиляди лева

Структурите на Национална агенция за приходите не престават да работят и да обслужват клиенти при спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните условия може да се получи в уеб страницата на приходната организация www.nap.bg и на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цена, съгласно цените на съответния оператор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР