Седмица не е празнична за жените в Полша. Времето на

...
Седмица не е празнична за жените в Полша. Времето на
Коментари Харесай

Примката около абортите в Полша се затяга: сега жените нямат право да протестират

Седмица не е празнична за дамите в Полша. Времето на карантина се оказва подобаващ миг за посягане против демокрацията. Отнемайки правото им на митинг, депутатите преглеждат ново предложение за възбрана на абортите. Страната към момента е най-рестриктивна във връзка с този въпрос в целия Европейски съюз, а следва

следващо стягане на примката към дамите.

Ирен Донадио, член на Европейската мрежа на интернационалната федерация за плануваното родителство, твърди в коментар пред Euronews, че е определен подобаващият миг за нанасяне на съдбоносен удар. Според нея това е " цинично " и демонстрира страха на ръководещите от неодобрение. " Това не е естествен либерален развой и няма изключително медийно внимание (по темата) поради ковид ", е коментарът на Донадио.

През 2016 година също бяха направени опити за възбрана на абортите. Предложенията бяха отхвърлени, откакто хиляди дами излязоха на улиците в отбрана на своите права и тела. 2018-а също бе година на митинги. Тогава крайнодесни организации, подкрепени от църквата, пробваха да внесат законопроект, допускащ аборт само в обстановка, когато плодът е мощно повреден.

Рестрикциите доближават кулминационната точка си при ръководството на дясната националконсервативна партия " Право и правдивост ". Името, наподобява, е в контраст на дейностите ѝ от последните дни. Приемането на крайните ограничения ще изтласка абортите в сянката на противозаконното, трансформирайки ги в план " направи-си-сам ".

Табуизирането на тематиката и отнемането на гласове по време на пандемия основава облик на страната, съпоставим с този на източните страни. Разликата е само в господстващата черква.

Въпреки рестриктивните мерки се възнамеряват протестни шествия с коли и колела. Протестиращите наложително ще съблюдават защитните ограничения.

Дистанция ще бъде обезпечена. Така полските дами ще могат да защитят правото си на избор.

Към днешна дата абортът е разрешен единствено и само в случаите на блудничество, обезчестяване или тогава, когато плодът е заплашен от съществени увреждания. За да бъде потвърдена потребността от аборт в първите два случая, е належащо освен утвърждението на лекаря, който ще извърши процедурата, само че и мнение на самостоятелен експерт, който да удостовери потребността от аборт. Ако бременността е реалност в резултат на закононарушение, е нужно прокурорско единодушие за спирането ѝ.

Лекарят и пациентката са застрашени от три години затвор при осъществяване на противозаконен аборт.

Ирен Донадио води вниманието ни към статистика, съгласно която 97% от абортите на полска територия са осъществени при погрешно развиване на фетуса. Една от дребното възможни аргументи за аборт. В случай че законът от тази седмица бъде признат, и това ще стане нелегално.

В изявление президентът Анджей Дуда разяснява, че премахването на зародиши с малформации е ликвидиране. Твърди се, че изказването му е опит да зарадва поддръжниците на " Право и правдивост " преди изборите на 10 май, които е евентуално да се проведат макар COVID-19. Дуда е на власт от 2015 година

Религията има не по-малко отрицателно въздействие за дамите. Често, даже когато абортът е в границите на закона, той може да бъде отхвърлен поради религиозните убеждения на лекарите или заради боязън от санкции.

Това кара бременните да търсят помощ зад граница.

Нещо невероятно в изискванията на рецесията. А до момента в който епидемията тече, нежеланата бременност напредва. Резултатът от това би могъл да бъде повредено потомство от жертви на закона и религията. 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР