Седмата поставена Симона Халеп отпадна още в първия кръг на

...
Седмата поставена Симона Халеп отпадна още в първия кръг на
Коментари Харесай

Серина Уилямс продължава, Халеп отпадна в Ню Йорк

Седмата сложена Симона Халеп отпадна още в първия кръг на US Open, до момента в който шесткратната шампионка Серина Уилямс продължава напред.

Румънката загуби с 2:6, 6:0, 4:6 от 20-годишната Дария Снигур от Украйна, която мина през квалификациите, с цел да влезе в главната скица на шампионата от Големия шлем в Ню Йорк.

В решителния трети сет Снигур отрази брейкбол и употребява опциите си за пробив, с цел да дръпне с 4:1. Младата украинка пропусна два мачбола при сервис на Халеп, само че не трепна и в идващия гейм затвори мача.

“Разбира се, че съм доста щастлива. Направих нещо необикновено. Благодаря на Симона за чудесния мач, който направихме. Тази победа е за Украйна, за фамилията ми и за всички, които ме поддържат ”, съобщи през сълзи Снигур.

Номер 124 в света, ще срещне във втория кръг Ребека Марино от Канада.

По-късно на централния корт " Артър Аш " Серина Уилямс победи Данка Ковинич от Черна гора с 6:3, 6:3 след час и 41 минути игра. Американката направи пет пробива в дуела, а позволи два. Уилямс, която разгласи, че Откритото състезание на Съединени американски щати ще е е последния ѝ шампионат, записа 23 печеливши удари (9 аса) при 25 непредизвикани неточности (6 двойни).

Мачът се игра пред над 29 хиляди фенове, измежду които бяха имена като Бил Клинтън, Майк Тайсън, Спайк Лий, Хю Джакман, Линдзи Вон и Куин Латифа.

" Когато излязох на корта, посрещането от почитателите бе необикновено. Беше толкоз шумно, че го усещах физически. Беше ужасно възприятие, което в никакъв случай няма да не помни. В същото време знаех, че би трябвало да остана съсредоточена, тъй като ми следва мач ", показа след триумфа носителката на 23 трофеи от Големия шлем.

Следващата съперничка на 40-годишната Серина е втората сложена Анет Контавейт от Естония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР