Седмата поред Shorthanded Regatta 2023, приемник на регата Самотник“, започва

...
Седмата поред Shorthanded Regatta 2023, приемник на регата Самотник“, започва
Коментари Харесай

Shorthanded Regatta 2023 започва във Варна

Седмата подред Shorthanded Regatta 2023, правоприемник на регата „ Самотник “, стартира през днешния ден във Варна.

Състезанието ще се организира в дните 6 - 8 октомври. Екипажите ще се състезават по дистанцията Варна - Балчик, Балчик - Варна.

„ Регатата е за яхти над 28 фута, които са с двучленни екипажи. Навсякъде по света присъединяване в регата от вида Shorthanded /single or double/, се смята за израз на чест, спортсменски дух и религия в личните сили и умения “, споделя юрист Стоян Киров, основател и главен уредник на събитието.

„ Влизането в този стеснен кръг от хора с особени умения да се оправят сами с провокациите на морето, метеорологията и ветроходното съревнование е привилегия, където уважението на другите не се дава, а се извоюва с държание и отношение към регатата и останалите участници в нея “, добавя Киров.
За първи път регата „ Самотник ” се организира преди съвсем 25 години. Това става по концепция на починалият Борис Ганчев. След това концепцията за такова съревнование изчезва за дълъг интервал от време. Регатата е възобновена през 2013 година по самодейност на варненският ветроходец юрист Стоян Киров, подсилен в организацията, през десетте години до в този момент от безвъзмездните доброволчески старания на съдийските екипи и помощта на „ Пристанище Варна “, Семеен кодекс „ Черно море Бриз ”, Яхт клуб „ ЛЗ яхтинг 1991 ” и Спортен клуб по ветроходство “Ултрамарин “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР