Седмата ежегодна кампания Седмица на лекарствената безопасност“, която ИАЛ стартира

...
Седмата ежегодна кампания Седмица на лекарствената безопасност“, която ИАЛ стартира
Коментари Харесай

Отбелязваме Седмицата на лекарствената безопасност

Седмата годишна акция „ Седмица на лекарствената сигурност “, която ИАЛ започва в понеделник, на 7 ноември, ще продължи до 13 ноември, като има за цел да се насърчи всеки човек да оповестява за подозирани нежелани лекарствени реакции. Тазгодишната международна акция включва регулаторни органи по медикаментите от 81 страни и се концентрира върху основната роля на всеки медицински експерт, пациент и болногледач, който оповестява подозирана нежелана лекарствена реакция и с това способства за безвредната приложимост на медикаментите.

Всички медикаменти могат да провокират нежелани реакции при някои пациенти. Поради това са подхванати ограничения за непрекъснато следене на тяхната сигурност след стартирането им на пазара. Целта на следенето на лекарствената сигурност е да се получи повече информация за известните нежелани реакции, както и да се открият възможни нови нежелани реакции. Регулаторните органи употребяват системи за разкриване и разбор на такива нежелани реакции и предотвратяване от увреждане на пациенти в бъдеще.

Системата за съобщаване на нежелани реакции на ИАЛ събира, систематизира и изследва известия за подозирани нежелани реакции.

„ Като съобщавате подозирани нежелани реакции на ИАЛ, Вие участвате интензивно в идентифицирането на зараждащи въпроси по отношение на сигурността, тъй че ИАЛ, при нужда, да може да предприеме дейности и да защищити Вас и другите хора от увреждане “, обръщат се от лекарствения регулатор към жителите.

Всеки може да заяви подозирани нежелани реакции на ИАЛ. Съобщението може да бъде подадено по разнообразни способи:

по телефона: +359 2 8903417, по e-mail:, както и онлайн на, където може да бъде запълнен и.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР