Седемте условия на ПП-ДБ прозвучаха като седем ултиматума. Не мисля,

...
Седемте условия на ПП-ДБ прозвучаха като седем ултиматума. Не мисля,
Коментари Харесай

Илияна Йотова: В едно управляващо мнозинство не трябва да се действа с ултиматуми

Седемте условия на ПП-ДБ прозвучаха като седем ултиматума. Не мисля, че в едно ръководещо болшинство би трябвало да се работи с ултиматуми, а би трябвало да се търсят консенсусни решения. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в Лясковец, където беше посетител на откриването на XVII Национален петропавловски събор на националното творчество, съобщaват от Българска национална телевизия. 

" Центробежните сили стават все по-силни, само че се надявам на разсъдък. Позицията на президентската институция постоянно е била, че България би трябвало да има устойчиво държавно управление и устойчиво болшинство, което да взема решение непосредствените задания пред страната. Как наподобява тази свада в ръководещата коалиция на фона на изчезналия бюджет или пък на невъзможността да излъчим единна кандидатура за български еврокомисар – деяние, което провокира много снизходителни усмивки измежду европейските ни сътрудници ", уточни Йотова.

По думите ѝ няма нито едно съществено и единно решение от началото на мандата на кабинета:

" За всеки регулаторен орган ли ще посочваме по двама претенденти и ще оставяме някой различен да взема решение ", попита риторично вицепрезидентът.

На въпрос за избора на новия основен прокурор, Илияна Йотова уточни, че самостоятелната правосъдна власт би трябвало да взема решение сама своите кадрови въпроси.

" Допускането на политически напън е в съществено несъгласие с българската Конституция ", съобщи вицепрезидентът.

В коментар за войната в Украйна и процесите в тази част на Европа, Йотова сподели:

" Разполагаме с прекомерно нищожна информация, само че обстановката е извънредно тревожна и изисква сериозен разбор от цялата интернационална общественост. Необходим е международен конгрес за протичащото се в тази част на Европа ".

Вицепрезидентът изрази вяра, че Министерство на външните работи е в непрекъсната връзка с българското дипломатическо посланичество в Москва и следи обстановката с българските жители на територията на Руската федерация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР