Седемнадесет щата на САЩ, между които Вашингтон, Ню Йорк и

...
Седемнадесет щата на САЩ, между които Вашингтон, Ню Йорк и
Коментари Харесай

17 щата на САЩ съдят правителството заради разделянето на семейства на границата

Седемнадесет щата на Съединени американски щати, сред които Вашингтон, Ню Йорк и Калифорния, съдят държавното управление на президента Доналд Тръмп, с цел да го накарат да събере мигрантски фамилии, разграничени на американско-мексиканската граница, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Тези щати, в които основните прокурори са от Демократическата партия, се причислиха към столицата Вашингтон, окръг Колумбия и през вчерашния ден подадоха групов иск в окръжния съд в Сиатъл. Това е първото правосъдно оборване от американски щати на практиката на делене на фамилии.
Имиграционните управляващи са разделили през последните седмици към 2300 малолетни от родителите им. Този метод и публикуваните фрагменти с плачещи деца провокираха необятно отвращение. Миналата седмица президентът издаде декрет за преустановяване на тази процедура, само че 17-те щата настояват, че указът е цялостен с ангажименти и не важи за към този момент разграничените фамилии.
В груповия иск се показва, че засегнатите мигранти са били лишени от право на обективен развой и от право да желаят леговище.
Междувременно арбитър от Калифорния издаде предписание, че граничните управляващи би трябвало да съберат разграничените фамилии в едномесечен период. Ако децата са под петгодишна възраст, това би трябвало да стане до 14 дни от датата на разпореждането, издадено през вчерашния ден. Решението на арбитър Дейна Себроу от Сан Диего е по дело, заведено от Американския съюз за цивилен свободи по случаите на 7-годишно момиченце, отделено от конгоанската си майка, и 14-годишно момче, отделено от бразилската си майка.
Съдия Себроу издаде и национална възбрана за делене не фамилии в бъдеще, в случай че родителят не е потвърдено неприспособим да извършва отговорностите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР