Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че неговият „невероятен“ тим

...
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че неговият „невероятен“ тим
Коментари Харесай

Хамилтън: Намираме се в непозната територия

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън съобщи, че неговият „ необикновен “ отбор на Мерцедес е победил залозите и му е дал късмет за постигането на невиждана осма международна купа в Абу Даби в неделя.

Британският водач влиза в последното съревнование за сезона след три поредни етапни победи, като е с еднакъв брой точки с главния си съперник Макс Верстапен с Ред Бул. „ Намираме се в непозната територия като тим. Очевидно, поради годината, която имахме, съм сигурен, че доста хора щяха да ни отпишат. Невероятно изпитание от всички в отбора както в завода, по този начин и на пистата. Никой не е реализирал осем до момента, само че съм благодарен “, показа 36-годишният играч на конференцията си преди финалното Гран При за акцията.

Хамилтън, който бе на 23 години, когато завоюва първата си купа през 2008, изрази съпричастност с 24-годишния Верстапен, който се бори за дебютна купа. „ Помня какво беше да се боря за първата си купа, тъй че знам по какъв начин се усеща той. Имах тези прекарвания и всички страсти, през които прекосих “.

Младият нидерландец завоюва в Абу Даби преди година, само че остана внимателен по отношение на очакванията си да повтори този триумф и да вземе короната в неделя. „ След предходната година, нямах огромни очаквания, че ще се намираме тук като тим в края на сезона, борейки се за купата. Но мисля, че от началото ние бяхме доста конкурентни. Имахме положителни резултати, както и малшанс в избрани надпревари. Но като цяло можем да сме доста горди от отборното изпитание, да бъдем тук и да се борим за тази купа “, показа Верстапен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР