Седемкратният носител на Златната топка Лионел Меси обяви, че световното

...
Седемкратният носител на Златната топка Лионел Меси обяви, че световното
Коментари Харесай

Меси: Мондиал 2022 ще е последното ми голямо първенство

Седемкратният притежател на " Златната топка " Лионел Меси разгласи, че международното състезание в Катар по-късно тази година (20 ноември - 18 декември) ще бъде последното огромно състезание в кариерата му.

" Със сигурност това ще е последното ми международно състезание. Сега се усещам физически добре. Успях да направя добра предсезонна подготовка, откакто не можах да сторя същото преди година (б.ред. - тогава той мина от " Барселона " в " Пари Сен Жермен " ). Беше значимо да пускам по друг метод спрямо предходната акция ", разяснява 35-годишният футболист пред аржентинската секция на ESPN.

За Меси това ще бъде пето присъединяване на международно състезание. Той се върна към предходните шампионати: " Преди шампионата през 2010 година (б.ред. - в Южна Африка) получих травма в Барселона. Заминах за международното състезание без да съм играл няколко месеца. Имахме отличен тим тогава, само че Германия ни спря (б.ред. - 0:4 на 1/4-финалите). През 2014 година (б.ред. - в Бразилия) съставът ни беше необикновено мощен. Критикуваха ни доста след " Копа Америка ", само че на самото международно състезание от мач на мач играехем все по-добре и засужавахме да спечелим финала (б.ред. - тогава Аржентина загуби решителната борба за купата, още веднъж от Германия - с 0:1). На Мондиал 2018 започнахме зле и имахме компликации с класирането за директните елиминации. Това беше интервал на доста промени в тима. Отпаднахме рано, само че съгласно мен, в случай че бяхме спечелили първия мач, всичко щеше да е друго. "

Лионел Меси към този момент не загатва по кое време счита да приключи дейната си кариера, само че показа няколко думи и за бъдещите си проекти. " Когато се откажа, желая да бъда запомнен не като добър футболист, а като добър човек. Никога не мисля за това, което към този момент съм постигнал, а за това което ми следва. Не считам да ставам треньор, само че Зинедин Зидан говореше по същия метод, а след това освен стана треньор, само че и завоюва три пъти Шампионската лига. Харесва ми спортният мениджмънт, построяването на тима, както и това да оказвам помощ на треньора. Но още не съм решил сигурно с какво желая да се занимавам ", разяснява Меси.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР