Седемкратният мейджър шампион Матс Виландер даде интересно мнение относно бъдещето

...
Седемкратният мейджър шампион Матс Виландер даде интересно мнение относно бъдещето
Коментари Харесай

Виландер: Алкарас ще се нареди веднага след Федерер по значимост за историята на тениса

Седемкратният " мейджър " първенец Матс Виландер даде забавно мнение по отношение на бъдещето на Карлос Алкарас и неговото завещание в тениса. Според него испанецът няма капацитета да доближи върховете на Джокович, нито постоянството на Синер, само че въпреки това счита, че носи у себе си тази магия на корта, която може да го направи втората най-важна фигура в историята на тениса, след Роджър Федерер.

" Не считам, че Алкарас ще успее да завърши кариерата си с 400 седмица на върха в международната класация. Дори не мисля, че ще се и приближи до този необикновен връх на Джокович. Неговото схващане за играта е доста близо до това на Федерер и можем да намерим значително общи черти в техния жанр на игра.

Отново ще нарека Роджър най-великият състезател на всички времена и това няма нищо общо със статистиките или резултатите. Това е обвързвано с ролята му в спорта, както и с отношението на хората по отношение на него. Карлос Алкарас прави същото. Хората чакат от него не просто да победи, а да направи представление на корта. Противниците му го харесват и обичат да играят с него, също както е при Григор Димитров. Вълнуващ е, тъй като не знаеш какво ще последва. Късите топки и излизанията към мрежата не са допълнение, а главната съставна част от неговата игра.

За мен фактът, че Роджър Федерер остана на върха толкоз дълго, без да респектира психически съперниците си, както го правеха Надал и Джокович. е една от аргументите да го считам за най-важния тенисист в историята на нашия спорт. Мисля, че Карлос Алкарас може да стане вторият най-съществен тенисист в миналото, поради качествата, които носи на корта.  Това не значи, че той ще бъде толкоз сполучлив и непрекъснат, колкото Новак Джокович или даже Яник Синър. Неговият тенис жанр не е подобаващ за това " - предвижда някогашният номер едно.

Източник: GoTennis.Ru

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР