Седемкратният европейски първенец Милан се класира за полуфиналите в Шампионската

...
Седемкратният европейски първенец Милан се класира за полуфиналите в Шампионската
Коментари Харесай

Милан ще играе в полуфиналите на Шампионската лига за пръв път от 16 години

Седемкратният европейски отличник Милан се класира за полуфиналите в Шампионската лига за пръв от 2007 година насам.

„ Росонерите “ стигнаха до тъждество 1:1 в реванша с Наполи от четвъртфиналите на шампионата, което им бе задоволително след успеха с 1:0 на „ Сан Сиро “ преди седмица. Така Милан завоюва италианската спекулация с водача в класирането на Серия „ А “ с общ резултат 2:1.

Головете в мача бяха дело на двамата централни нападалите. Оливие Жиру откри резултата в края на първото полувреме, а в добавеното време на втората част Виктор Осимен изравни за наслада на цялостните до краен лимит трибуни на стадион „ Диего Марадона “ в Неапол.

Двата отбора пропуснаха и по една дузпа, като Жиру не съумя да открие резултата в средата на първото полувреме, а десетина минути преди края и Хвича Кварацхелия нямаше шанса да се разпише от 11-те метра.

Още от първите минути домакините от Наполи постановиха сериозен напън и пробваха да обстрелват вратата на Майк Менян. Техните удари обаче или бяха неточни, или бяха блокирани от отбраната на гостите.

„ Росонерите “ проведоха първата си смислена офанзива в мача в 20-ата минута и още с нея получиха правото да изпълнят дузпа. Рафаел Леао проби в наказателното поле на „ небесносините “ и бе препънат от Марио Руи. Главният Шимон Марчиняк не се поколеба да отсъди дузпа. Зад топката застана Оливие Жиру, само че ударът с левия крайник на французина бе избавен майсторски от вратаря на Наполи Алекс Мерет.

В 28-мата минута Жиру се оказа още веднъж на отлична позиция, само че и този път Мерет бе на висота и мазета с крайник удара по земя на тарана на гостите.

Малко по-късно Милан по знамение се размина с това да допусне дузпа. Рафаел Леао влезе извънредно твърдо в краката на Ървинг Лосано в личното си наказателно поле, само че основният арбитър Марчиняк реши да даде единствено корнер в интерес на Наполи.

В 43-тата минута Леао сподели същинския си гений. Португалецът получи топката в средата на терена, мина през цялата защита на домакините и останал очи в очи с Мерет комбинира с непокрития Жиру, за който не бе проблем да вкара на празна врата за 1:0 в интерес на Милан.

В добавеното време на първата част голмайсторът на домакините Виктор Осимен също вкара гол, само че попадението му вярно бе анулирано поради игра с ръка при преодоляването на топката.

Секунди след началото на второто полувреме Хвича Кварацхелия имаше отлична опция да изравни, само че мощният му удар от дребен ъгъл мина над вратата на Милан.

Домакините бяха доста по-активни през цялото второ полувреме, само че натискът им бе много безреден, а непрестанните центрирания към Осимен не представляваха изключително усложнение за защитата на Милан.

Наполи въпреки всичко стигна до отлична опция да изравни в 80-ата минута, когато Фикайо Томори игра с ръка в наказателното си поле и Марчиняк за повторно уточни бялата точка, този път в интерес на домакините.

Кварацхелия се нагърби с осъществяването, само че ударът му с десния крайник бе избит в корнер от Майк Менян.

Пропускът не отхвърли неаполитанци от офанзиви към вратата на Милан и те бяха възнаградени с изравнителен гол в самия завършек на добавеното време. В 93-тата минута Осимен се разписа с глава след центриране от десния фланг, само че за повече Наполи нямаше време.

В полуфиналите Милан ще срещне спечелилия от двойката сред Интер и Бенфика. След първия мач в Лисабон „ нерадзурите “ водят с 2:0 и са напълно близо да обезпечат втори напълно милански полуфинал в Шампионската лига след този през 2003 година.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР