Седемкратният европейски първенец “Милан се класира за полуфиналите в Шампионската

...
Седемкратният европейски първенец “Милан се класира за полуфиналите в Шампионската
Коментари Харесай

“Милан” е на първи полуфинал в ШЛ от 16 години

Седемкратният европейски отличник “Милан ” се класира за полуфиналите в Шампионската лига за пръв от 2007 година насам. Грандът за 13 път в историята си доближава тази фаза в най-престижната клубна конкуренция.

" Росонерите " стигнаха до 1:1 в реванша с “Наполи ” на четвъртфинал, по този начин не престават с общ резултат 2:1, откакто измъкнаха 1:0 през предходната седмица.

А италианската спекулация в шампионата не е завършила, защото се обрисува полуфинал с “Интер ”, който довечера приема “Бенфика ” след 2:0 в Лисабон в първия конфликт.

На ст. “Диего Армандо Марадона ”, на който “Милан ” завоюва неотдавна с 4:0 за състезание, Оливие Жиру откри в края на първото полувреме, а в добавеното време на дуела Виктор Осимен изравни. Нямаше време обаче реваншът да стигне до продължения.

Двата отбора пропуснаха и по една дузпа. Жиру не съумя да открие резултата в средата на първото полувреме, а десетина минути преди края и Хвича Кварацхелия нямаше шанса да се разпише от 11-те метра. И в двата случая имаше вратарски намеси.

“Росонерите ” взеха своето, като отблъснаха началния напън на домакините, след което направляваха мача. Те съвсем не позволиха неточности в отбрана, а голът им малко преди почивката изигра голяма роля.
 Снимка АП/БТА

“Реал ” за трета поредна година е на полуфинал и решително пази трофея си. “Лос бланкос ” отстраниха “Челси ” с общ резултат 4:0, като завоюваха и реванша с 2:0. И двата гола заби Родриго - в 58-ата и 80-ата минута.

Колосът в шампионата чака “Манчестър Сити ” или “Байерн ”, които довечера играят реванш в Мюнхен след 3:0 в първата среща за британския отличник.

“Челси ”, който загуби четири следващи мача с краткотрайния си треньор Франк Лампард, записа няколко пропуща първоначално. Тогава “сините ” можеха да създадат конфликта забавен, само че пролича огромната им уязвимост да осъществят.

Малко преди “Реал ” да открие резултата, съдията Даниеле Орсато спести втори жълт и червен картон на Едер Милитао от “Реал ”, който ще пропусне първия полуфинал поради насъбрани предизвестия.

А “Челси ” е изправен пред угрозата да не се класира за нито един евротурнир, защото е в нежелано състояние във Висшата лига.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР