Седемкатният световен шампион Люис Хамилтън спечели 72-то състезание за Голямата

...
Седемкатният световен шампион Люис Хамилтън спечели 72-то състезание за Голямата
Коментари Харесай

Хамилтън спечели домашното си Гран При, след като удари Верстапен

Седемкатният международен първенец Люис Хамилтън завоюва 72-то съревнование за Голямата премия на Англия във Формула 1. След извънредно трагично съревнование, в което водачът на Mercedes се удари с водача в шампионата Макс Верстапен (Red Bull), той не спря да се бори и завоюва за осми път домашното си съревнование.

На писатата „ Силвърстоун “ сензационно втори приключи Шарл Льоклер с болида на Ferrari, който лиши „ сребърните стрели “ от двойна победа, откакто Валтери ботас приключи трети.

Гран При на Англия стартира по допустимо най-драматичния метод. Още неизминала една обиколка, водачите в шампионата Люис Хамилтън и Макс Верстапен се сблъскаха на един от завоите на пистата „ Силвърстоун “. В резултат на това водачът на Red Bull излетя от пистата с близо 300 км/ч. и се удари в защитните загрждения. Британският водач, от своя страна, счупи предното крило на автомобила си и бе осъден с 10 секунди от стюардите на конкуренцията.

Състезанието бе прекратено, с цел да се разчисти разрушената кола на Верстапен и да се възстановят мантинелите към трасето. Половин час по-късно надпреварата бе обновено, като преди всичко бе Шарл Льоклер, който преди прекъсването на конкуренцията съумя да се възползва от хаоса пред себе си и да излезе на първа позиция.

Младият монегаск направи необикновено съревнование пред повече от 130 хиляди фенове на трибуните и разумно бе определен за Пилот на деня. Въпреки проблемите в мотора, той съумя да задържи водачеството 2 обиколки преди края на надпреварата, когато бе изпреварен от Хамилтън. Въпреки това тимът на Ferrari означи забележителен прогрес по отношение на последните надпревари, откакто и другия водач на „ Скудерията “ – Карлос Сайнс – младши завоюва доста места напред и приключи на 6-о място.

След това съревнование Макс Верстапен продължава да води в генералното класиране при водачите със 182 точки. С успеха си на „ Силвърстоун “ Хамилтън към този момент е със 175 точки и направи борбата за купата тази година във Формула 1 още по-интересна и непредвидима.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР