Седем партии влизат в 48-то Народно събрание, а ДПС е

...
Седем партии влизат в 48-то Народно събрание, а ДПС е
Коментари Харесай

Финален екзитпол от Маркет линкс: 7 партии в парламента

Седем партии влизат в 48-то Народно заседание, а Движение за права и свободи е трета политическа мощ. Това сочат финалните резултати от екзитпола на социологическата организация " Маркет линкс ", показани по bTV.

Първа политическа мощ е ГЕРБ-СДС, която получава 25,5 % от гласовете на гласоподавателите. Преднината на партията на Борисов пред групировката на Асен Василев и Кирил Петков - " Продължаваме промяната ", се смалява от 7,1 на 6,5 на 100. Политическа партия имат 19 % поддръжка.

Движението за права и свободи е трета политическа мощ с 13,3 % от гласовете на гласоподавателите. Следва Българската социалистическа партия, чийто резултат е 10,7 %. 

След това гласоподавателите са подредили " Възраждане " и " Демократична България " - надлежно с 10,2 на 100 и 8,8 %.

Според " Маркет линкс " партията на Слави Трифонов - " ИТН ", въпреки всичко прескача 4-процентовата преграда за влизане в Народното събрание с резултат от 4,2 на 100. Извън пленарната зала обаче остават групировката на Стефан Янев - " Български напредък " - с 3,3 % поддръжка, както и " Изправи се, България " - с 1,2% от гласовете.

 Колаж: С. Върбанова

ГЕРБ-СДС - 25,5 %

" Продължаваме Промяната " - 19 %

Движение за права и свободи - 13,3 %

" Българска социалистическа партия за България " - 10,7 %

" Възраждане " - 10,2 %

" Демократична България " - 8,8 %

" ИТН " - 4,2 %

" Български напредък " - 3,3 %

" Изправи се, България " - 1,2 %

Социолозите от " Маркет линкс " разясниха, че съгласно тези данни интригата за сформирането на устойчиво болшинство продължава да е годна. По думите им няма изявен любимец в електоралните желания на гласоподавателите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР