Седем кандидати се състезаваха за едно място в Компютърни системи

...
Седем кандидати се състезаваха за едно място в Компютърни системи
Коментари Харесай

Люта борба в Техническия! Вижте най-желаната специалност

Седем претенденти се състезаваха за едно място в „ Компютърни системи и технологии “ на Техническия университет - филиал Пловдив. Това е най-търсената компетентност, регистрираха от ВУЗ-а. Кандидатстудентската акция през тази година демонстрира, че има засилен интерес и към специалността „ Дизайн и печатни връзки “, която е относително нова за университета. По традиция младежите се насочват към специалности с образование на български език в региона на електрониката, автоматиката, електротехниката, машиностроенето, превоза, авиацията и индустриалния мениджмънт, само че на висок интерес се радва и „ Индустриално инженерство “ с образование на британски език.

В Техническия университет означават и още една позитивна наклонност - постоянно се записват да учат кандидат-студенти, чиито родители са инженери, което е скъпо, тъй като приемствеността в специалността носи преимущества.

Кампанията на випуск 2019 минава при засилен интерес към инженерните специалности, заключи шефът на висшето образователно заведение проф. доктор инж. Въльо Николов. Причините са в сигурната професионална реализация след довеждане докрай на висшето обучение, удовлетвореността от работата и опциите за сполучлива кариера с по-висок витален стандарт. Възраждането на промишлеността в района покачва търсенето на качествени инженери, разяснява още проф. Николов.

До 19 юли ще продължи записването на студенти след второто класиране в Техническия университет ​- филиал Пловдив. То е за всичките 12 специалности за бакалаври. Второто класиране дава опция на кандидат-студентите да бъдат признати в по-желана от тях компетентност. „ Второто класиране при нас е дефинитивно. На тази възраст е обикновено кандидат-студентите да се двоумят в избора си на компетентност и се случва да го трансформират, тъй че даже след второ класиране се освобождават места в специалности с висок бал. За заемането на свободните места могат да вземат участие и претенденти, които не са подавали документи до този миг. Печели този, който по-рано подаде документите си. “ - сподели доцент доктор инж. Никола Шакев, заместник-директор на Техническия университет ​- филиал Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР