Седем формации влизат в новото Народно събрание, ако изборите са

...
Седем формации влизат в новото Народно събрание, ако изборите са
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 07.09.2022 г.


Седем обединения влизат в новото Народно заседание, в случай че изборите са през днешния ден. Това демонстрира национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от БТВ и „ Маркет Линкс “, извършено измежду 1067 лица над 18- годишна възраст в интервала 27 август – 3 септември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

В последните часове, откакто схваща, че е заменено, назначеното от някогашния министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова управление на държавното сдружение " Кинтекс " е превело 187 000 $ на офшорка в Дубай. Това разгласи в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов.

Страната се намира в турбуленция. Това разяснява за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " социологът Андрей Райчев. Според него България не е сама, а е дружно с Европа и с целия свят. " Положението не е чак толкоз неприятно, просто следващата рецесия в живота ни. Виждали сме рецесии, ще излезем и от тази ". Андрей Райчев означи, че политическата система в България се префасонира.

" Нашата система еволюира и това ще продължи дълго. Може 10 години да продължи. Тоест, ще има чести избори, непредвидени преходи и така нататък в смисъл прекосяване на хората от един лагер в различен. Все отново основният въпрос и за Европа е: Какво стана " внезапно “, че по този начин се получи икономическа рецесия, едно общество с огромно богатство, цъфтящо, внезапно нещо му стана. Има разнообразни отговори, множеството хора мълчат ", сподели още социолога.

Андрей Райчев посочи, че следим еволюция на опълчването ляво-дясно към либерално-консервативното.

През второто тримесечие на 2022 година брутният вътрешен артикул (БВП) нараства с 4.0% спрямо второто тримесечие на 2021 година и с 0.8% по отношение на първото тримесечие на 2022 година по сезонно изгладени данни. Това сочат данните, оповестени от Националния статистически институт (НСИ).

През същия интервал брутната добавена стойност (БДС) се покачва с 4.5% на годишна база и с 0.7% на тримесечна база.

През второто тримесечие на 2022 година създаденият Брутният вътрешен продукт възлиза на 38 962 млн. лева по настоящи цени, съгласно предварителните данни.

На човек от популацията се падат 5 708 лева от стойностния размер на индикатора. При междинен за тримесечието валутен курс от 1.836621 лева за 1 щатски $ Брутният вътрешен продукт възлиза на 21 214 млн. $ и надлежно на 3 108 $ на човек от популацията. Преизчислен в евро, Брутният вътрешен продукт е 19 921 млн. евро, като на човек от популацията се падат 2 918 евро.

Създадената от браншовете на националната стопанска система брутна добавена стойност (БДС) през второто тримесечие на 2022 година възлиза на 33 972 млн. лева по настоящи цени.

" ИТН " се доближават от ден на ден до изрично наличие в новото Народно заседание. Партията на Слави Трифонов бе на ръба на 4-процентовата преграда в продължение на месеци, само че съгласно данните на брюкселското издание " Politico " Има Такъв Народ печелят 5% и несъмнено място в предстоящ парламент. ГЕРБ и “Продължаваме Промяната ” са изгубили 1% от гласоподавателите в границите на към 5 дни. Същото важи и за “Демократично България ”. Българска социалистическа партия са спечелили малко повече поддръжка.
Какво демонстрира моментната фотография?

" Пристигат няколко наши специалисти от Съединените щати и от Панама на следващия ден, тъй че да могат да се създадат доработки в софтуера на машините за вота ", сподели изпълнителният шеф на " Сиела Норма " Веселин Тодоров в предаването “Тази заран ”.

Главните прокурори у нас вземат участие в политическия спор, защото, посредством разширено пояснение на Конституцията, те съумяват да държат под надзор цялата изпълнителна власт. Това ще продължи да бъде по този начин, в случай че не се сложи рамка, което може да направи единствено Конституционния съд. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” по Нова ТВ служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР