Седем души загинаха, а четирима бяха ранени след катастрофа на

...
Седем души загинаха, а четирима бяха ранени след катастрофа на
Коментари Харесай

7 души загинаха при катастрофа на кола с бежанци в Унгария

Седем души починаха, а четирима бяха ранени след злополука на автомобил със сръбски регистрационен номер, пренасящ мигранти, в Унгария. Шофьорът отказал да спре за инспекция и се блъснал в къща, съобщи локалната полиция, представена от Ройтерс.

Водачът видял, че полицията ревизира коли в село Морахалом покрай сръбската граница и се опитал да ги избегне, като ускорил. Автомобилът превозвал 10 мигранти и се движел към град Сегед, блъснал се в една къща и се преобърнал. Шофьорът е арестуван и против него ще бъдат повдигнати обвинявания за трафик на хора.

Инцидентът се е случил близо до границата на Унгария със Сърбия. Правителството на Виктор Орбан построи ограда там през 2015 година в пика на мигрантската рецесия, когато стотици бежанци се опитваха да минат в Западна Европа.

Твърдата антиимиграционна позиция на Орбан помогна на консервативната му партия " Фидес " да завоюва изборите през 2018 година Миналата седмица на унгарските граници са били спрени 2419 бежанци, сочат данни, оповестени от полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР