Седем души, сред които началникът на отдел Миграция“ към областната

...
Седем души, сред които началникът на отдел Миграция“ към областната
Коментари Харесай

Седем души са задържани за престъпната схема за получаване на виза в България

Седем души, измежду които началникът на отдел „ Миграция “ към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград, са арестувани за незаконна скица с визи. Отдел „ Вътрешна сигурност “ работи по откриване на незаконна скица за ходатайство при набиране на претенденти за приемане на виза вид D, даваща право на дълготрайно престояване в страната.

По думите на окръжния прокурор Тихомир Тодоров в схемата са взели участие служителка в българското консулство в Истанбул, която е била с двойно поданство, двама застрахователи, юрист и две преводачки от Шумен. Братът на един от застрахователите се търси.

„ При претършуване са открити към 60 противозаконни муниции, както и димна граната. Поне трима души ще бъдат изправени пред Окръжния съд за взимане на мярка „ задържане под стража “, изясни окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров

„ Схемата е следната – турски жители, които не са имали опция и право да се снабдят с българско поданство или визи са се свързали с въпросната гражданка с двойно поданство. Тя е намирала същински административни адреси на територията на Разград и Шумен. Провеждала е разтвори със притежателите на адресите и ги посочвала на началника на група „ Миграция ”, изясни още Тодоров.

Обвинените може да получат затвор от 3 до 15 години.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР