Седем души, сред които бебе и 12-годишно дете, са загинали

...
Седем души, сред които бебе и 12-годишно дете, са загинали
Коментари Харесай

Седем загинали, в това число бебе и дете, при руски удари в Херсонска област

Седем души, измежду които бебе и 12-годишно дете, са починали през днешния ден при съветски удари в в Херсонска област в Южна Украйна, оповестиха украинските управляващи, представени от Франс прес.

Трима възрастни и две деца от едно и също семейство са починали в село Широка Балка, а двама души - в село Станислав, заяви министърът на вътрешните работи Игор Клименко. " Съпруг, брачна половинка и бебето им на 23 дни бяха убити от противников артилерийски огън ", написа Клименко в Телеграм.

При обстрела против Широка Балка е било тежко ранено 12-годишно дете, което е било откарано в болница, където е умряло. " Цяло семейство почина в Широка Балка ", съобщи Клименко, публикувайки фотоси, на които се вижда колона от черен пушек, издигаща се над една къща.

Според същия източник при ударите в Херсон в неделя са били ранени общо 13 души.

Франция осъди " по допустимо най-категоричен метод тези набези, които за следващ път илюстрират цялостното неуважение от страна на Русия на всички правила на интернационалното филантропично право, които тя жестоко и неведнъж нарушава ", се споделя в изказване на говорителката на външното министерство.

Херсон е една от четирите области на Украйна, които съветският президент Владимир Путин разгласи за анексирани през септември 2022 година Той остава отчасти под украински надзор, само че постоянно е обект на съветски обстрели.

По данни на украинската прокуратура от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година до момента са убити 500 деца, а близо 1100 са ранени.

От другата страна на фронта украински обстрел аргументи гибелта на граждански в град Зайцево, покрай Горловка, в териториите, следени от Москва, заяви кметът му Иван Приходко.

В Русия министерството на защитата заяви, че три украински безпилотни самолета са били свалени през днешния ден над Белгородска област и още един над Курска област, които граничат с Украйна. Подобен вид офанзиви се случват съвсем всекидневно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР