Седем души са задържани при акция на полицията, прокуратурата и

...
Седем души са задържани при акция на полицията, прокуратурата и
Коментари Харесай

Седем арестувани при акция на ченгетата в Пловдив

Седем души са арестувани при акция на полицията, прокуратурата и ДАНС в Пловдив, стана ясно по време на конференция в града под тепетата преди минути. Те са били хванати в миг, в който са преливали 660 литра оцетен анхидрид от туби в резервоара на влекач край Пловдив. Т. нар. прекурсори, в тази ситуация оцетен анхидрид, се употребява за произвеждане на хероин и на други наркотични субстанции. Двама от задържаните са пловдивчани, един е с турско и с българско гражданство, останалите двама са турски предприемачи.



От прокуратурата считат, че прекурсорите е трябвало да бъдат закарани в Турция. От тях може да се създаде 200 кг. хероин за милиони левове.



На петима от арестуваните сега се повдигат обвинявания за нерегламентирано държане на тези субстанции, а на единият от турците и за това, че е употребил подправен френски паспорт. Поради тази причина прокуратурата е отправила запитване към турските си сътрудници дали този човек не е търсен. Проверява се дали тази група е правила и други сходни закононарушения.

Задържаните са застрашени от затвор от 3 до 12 години и санкция от 20 до 100 000 лв.. Те към момента не са дали пояснения за дейностите си. Предстои разпит.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР