Седем българи ще се качат на ринга в зала София“

...
Седем българи ще се качат на ринга в зала София“
Коментари Харесай

Седем българи в битка за златото днес на Купа „Странджа“

Седем българи ще се качат на кръга в зала „ София “ през днешния ден, с цел да преследват златни медали на Купа „ Странджа “. Юбилейното 75-то издание на най-стария интернационален боксов шампионат в Европа е към края си, а феновете ще могат да станат очевидци на доста непредвидими финални борби. Купа „ Странджа “ е начало и на серията от събития, които ще съпътстват 100 години от основаването на проведения бокс в България. Юбилей, който ще бъде маркиран с тържествена гала в края на 2024 година

Програмата на финалите през днешния ден започва от 14:00 часа, а присъединяване на родните национали се чака да стартира от 17:00 ч. Пръв на кръга би трябвало да се качи Ясен Радев. В категория до 54 кг той ще се изправи против узбекистанеца Хужаназар Нортжиев, който е трети от Световното състезание до 22 години. Около 17:30 часа Уилиам Чолов (75 кг) ще боксира за купата против различен представител на азиатската страна - Жавохир Уматалиев, настоящ международен първенец при 22-годишните.

Програмата ще продължи със срещата на 4-кратната носителка на Купа „ Странджа “ и настояща европейска шампионка Станимира Петрова. В категория до 54 кг тя ще срещне мощната китайка Чан Юан. В мач №6 за вечерта ще забележим европейската вицешампионка и трета в света Светлана Каменова. Националката ни ще боксира против Мижгона Самадова от Таджикистан за златото при 57-килограмовите.

Финалите ще завършат с три мача при мъжете с българско присъединяване. Носителят на Купа „ Странджа “ в последните две години Радослав Росенов (63.5 кг) ще се изправи против Адхамжон Мухидинов. Националът ни надигра мъчно узбекистанеца на финала през предходната година. При 80-килограмовите Кристиян Николов го чака тежка борба със международния вицешампион Туохетербиеке Танлатихан от Китай. Програмата ще закрие Йордан Морехон (+92 кг), който ще се изправи против някогашния №1 в света при младежите Жахонгир Зокиров (Узбекистан).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР