Седем акта за административни нарушения ще бъдат съставени на Топлофикация

...
Седем акта за административни нарушения ще бъдат съставени на Топлофикация
Коментари Харесай

Седем акта за Топлофикация София след проверка на ДАМТН

Седем акта за административни нарушавания ще бъдат формирани на " Топлофикация София " след инспекция на ДАМТН. Това сподели пред Българска телеграфна агенция основният шеф на Главна дирекция " Метрологичен контрол " в Държавната организация за метрологичен и механически контрол Павлина Данаилова.

Проверени са 106 абонатни станции, като са били инспектирани на местата на приложимост 106 топломера и 107 водомера пред подгревателите за битово горещо водоснабдяване. Установено е, че три водомера са без знаци от следваща инспекция, която се изисква по Закона за измервания, а четири топломера имат знаци единствено на електронния блок, само че на един от съставените елементи им липсват такива.

Най-често срещаните несъответствия са свързани с потреблението на топломери и водомери, които са без знак от осъществена следваща периодическа инспекция, добави Данаилова. По думите й това, че топломерите и водомерите, които все още на инспекцията са били без съответния знак, не значи, че те не мерят вярно, тъй като знакът може да липсва по разнообразни аргументи. Тя добави, че при подозрения за метрологичните и техническите характерности на водомерите и топломерите жителите или юридически лица могат да изискат метрологична експертиза, която се прави от Българския институт по метрология. Проверката е за сметка на тези, които са я поискали.

За установените при инспекцията нарушавания ще бъдат формирани 7 акта за определяне на административни нарушавания, след връчването им ще бъдат издадени и наказателни постановления, като по Закона за измерванията плануваните наказания са от 200 до 500 лв., сподели специалистът.

Освен актове, се сформират и протоколи със наложителни наставления, в които се показва, че тези средства за премерване би трябвало да бъдат извадени от приложимост. " До десетина дни нормално идва противоположна реакция на съответната топлофикация, че предписанието на ДАМТН е изпълнено ", посочи специалистът.

Държавната организация за метрологичен и механически контрол стартира на 24 януари инспекцията на " Топлофикация София " ЕАД. Тя бе в границите на одобрения годишен график на Агенцията. 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР