Сдруженията на болниците в България поискаха увеличение на цените на

...
Сдруженията на болниците в България поискаха увеличение на цените на
Коментари Харесай

Болниците искат увеличение на цените с 25%, готови са за масов протест

Сдруженията на лечебните заведения в България желаеха нарастване на цените на клиничните пътеки. Те изпратиха писмо до министъра на финансите, министъра на опазването на здравето, както и до НЗОК, в което показват поддръжката си за предлагането на БЛС нарастването в цените на клиничните пътеки в лечебните заведения да бъде приблизително с най-малко 25%, както и за дадената опция покачването да варира мощно според от това дали дадена активност до момента е била мощно подценена или надценена.

Според тях действителните потребности на болничните заведения могат да бъдат покрити само при нарастване на цените с сред 35% - 40%, като допълват, че повишаването с 25% съставлява “категоричен минимум”.

“Ясно и изрично заявяваме, че ще изпаднем в тежка невъзможност, в случай че няма актуализация в цените на клиничните пътеки. (...) При липса на отговор и недоумение на сериозността на обстановката си резервираме правото да излезем отвън форм֙ата на диалогичност и връзка посредством писма и становища”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР