Сдруженията "Граждани за София" и "Зелен Младост" искат създаване на

...
Сдруженията "Граждани за София" и "Зелен Младост" искат създаване на
Коментари Харесай

Неправителствени организации искат парк в столичния квартал Младост

Сдруженията "Граждани за София " и "Зелен Младост " желаят основаване на парк на територията на квартал "Младост ". Това съобщи на конференция в Пресклуба на Българска телеграфна агенция арх. Димитър Димитров през днешния ден.

Представителите на двете организации се интересуваха още кой е разрешил на входа на столицата, в кв. "Младост " 4, да се възнамерява издигането на "сграда-чудовище " с разгърната застроена повърхност от 35 000 квадратни метра. Това съставлява постройка, чиито размери са повече от страшни - 45 метра височина, 145 метра дължина, пет входа, в която ще живеят повече от 1500 души, разяснява Димитров. Според него за толкоз доста хора в региона са нужни още една детска градина и 1/3 ново учебно заведение, а съгласно плана там има единствено детска площадка, площадка за кучета, 60 открити паркоместа, гаражи в партерния етаж и далекопровод.

От сдруженията се оповестиха за прекъсването на сходни "чудовищни " планове и настояха терени, на разнообразни институции, намиращи се в регион "Младост ", като Българска академия на науките, МО, Министерство на вътрешните работи, да бъдат предоставени на Столичната община. От организациите считат, че, примерно, теренът на Българска академия на науките в региона е съвършен за парк, какъвто там няма. Според тях друга работеща концепция е да се даде на Столичната община Летище София и от него тя да печели, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР