Сдружението за модерна търговия, обединяващо най-големите търговски вериги у нас,

...
Сдружението за модерна търговия, обединяващо най-големите търговски вериги у нас,
Коментари Харесай

Сдружението за модерна търговия предлага доброволен „Зелен коридор“ между 8:00 и 10:00 ч.

Сдружението за съвременна търговия, сплотяващо най-големите търговски вериги у нас, се разгласи за отпадане на „ зелените коридори “ за извършване на покупки на възрастните. Според организацията те са неефективни. Здравният министър Костадин Ангелов изрази удивление от тяхната позиция, защото въпросът е бил разискван с техни представители и те са били съгласни за въвеждането на мярката.

„ Първата заповед провокира полемики поради ограничаването възрастните хора над 65 години да могат да пазарят единствено от 8:00 до 10:00 ч. След недоволството тогава имаше предложение от здравния министър за „ зелен кулоар “ от 14:00 до 17:00 ч. Всички разбираме, че това е един дълъг кулоар, който допуска напор на хора в магазините незабавно след 17:00 ч. Предложението на Сдружението за съвременна търговия беше за един по-кратък кулоар изтеглен по-рано във времето денем “, съобщи представителят на Сдружението за съвременна търговия Мирослава Иванова в „ Лице в лице “.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Търговските вериги доста добре познават динамичността на потребителските настроения. Това всеобщо извършване на покупки към 18:00 ч. към този момент го няма, тъй като доста хора работят от къщи и не пътуват до офиса. В последна сметка беше признато това решение от 13:30 до 16:30, коеото съгласно нас не работи. Затова ние предложихме „ зеленият кулоар “ да отпадне. Това е предложение, което идва от практиката и ежедневните наблюдения “, добави Иванова.

„ Истината е, че няма по какъв начин да се ползва на процедура заповедта за „ зелените коридори “. Служителите в комерсиалните вериги нямат законово право да изискват клиентите да се разпознават с персонални документи и да потвърждават възрастта си, означи Иванова.

Засега не е говорено за среща по въпроса със здравния министър, само че Иванова се надява причините на Сдружението за съвременна търговия да бъдат чути

„ Нашето предложение е потребителите под 65 години да освободят този кулоар сред 8:00 до 10:00 ч. за извършване на покупки на възрастните хора, само че това да бъде непринудено “, сподели Иванова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР