Сдружението на Заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на

...
Сдружението на Заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на
Коментари Харесай

Сдружения на заведенията у нас ще съдят клиента, оплакал се от скъпите пържоли във Варна

Сдружението на Заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) ще търсят по правосъден път отговорност от клиента, който се оплака от в ресторант във Варна. Това излиза наяве от позиция на двете сдружения.

Случаят стана известен първо в обществените мрежи, а по-късно закупи и медийна популярност. Клиентът на заведението е поръчал три порции - един скъпите типове говеждо месо, откакто се подвел от изписаната цена в менюто на ресторанта в морската столица. Заради проблема Комисията за отбрана на потребителя в редица заведения за хранене по Черноморието.

От двете ресторантьорски сдружения упорстват инспекциите неотложно да бъдат прекъснати, а продажбата на скъпи храни да бъде оповестена за " изцяло общоприета и лоялна ". Според тях в КЗП не работи нито един професионален готвач, или " най-малкото някогашен притежател на ресторант от висок клас, които да схващат най-малко малко от материята и промишлеността ".

В позицията си сдруженията дават пояснение и за високата цена на въпросната пържола и други храни от този вид:

" Подобни скъпи и извънредно качествени стекове, могат да бъдат употребявани единствено в към 10 заведения на територията на гр. Варна. Това е и едно от нещата, които отличават елитните заведения за хранене. И в случай че желаеме да насърчаваме развиването на кулинарията и предлагането на по този начин наречения гурме туризъм, както вътрешен, по този начин и интернационален, то по никакъв метод не би следвало да се нападат съзнателно, още повече от държавни институции, заведенията за хранене, които се стремят да оферират високо качество на храна ", написа в тяхното известие.

Те дефинират инспекциите на КЗП като опит за " груба интервенция " на държавна институция в бизнес практиките и упорстват за опрощение от шефа на КЗП поради негови изказванията в медиите, които по думите им, уронват престижа на целия отрасъл.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР