Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на

...
Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на
Коментари Харесай

Заведенията обявиха бойкот на мерките: Държавата иска война - ще я водим!

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) се заканват, че стопират да съблюдават ограничаващите ограничения, наложени поради пандемията от ковид. В известие до медиите те дават обещание, че ще стачкуват на работните си места. Сдружението и асоциацията желаят оставката на основния държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Припомняме, че през вчерашния ден Кунчев разгласи, че Столичната районна здравна ревизия ще предложи ограничение на 50% в потенциала на работа - както като повърхност, по този начин и като брой чиновници, в някои обекти, измежду които заведенията за хранене и развлечения. Освен това, работното им време евентуално ще бъде лимитирано до 22.00 ч. и всички клиенти ще би трябвало да имат зелен документ.

Ето цялостния текст на известието на СЗБ и БАЗ:

" Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и районно равнище, заявяваме изрично и категорично:

НЯМА ДА СПАЗВАМЕ ПОВЕЧЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ОТ ТЕЗИ, НАЛОЖЕНИ КЪМ МОМЕНТА! ДИСКРИМИНАЦИОННИ ОГРАНИЧЕНИЯ БЕЗ НИКАКЪВ РЕАЛЕН ЗДРАВЕН ЕФЕКТ!

Три години стигат! Безпомощността на страната да се оправи с всяка поредна вълна на Covid-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан.

Отново се приказва за затварянето на част от нашия бранш и спомагателното ограничение на останалата част. На единствените бизнеси, в които се вкара „ зелен документ “ и в които въпреки всичко се реализира спомагателна безвредна среда.

Казахме ви нееднократно какво би трябвало да бъде направено, само че вие или нямате потенциала да го разберете, или умишлено се пробвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви акцентираме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било резултат от тях, казани ви в лицата. Всичките ви дейности издават само популизъм и боязън!
СЗБ и БАЗ: Гаврата продължава, започваме подготовка за всеобщи протеси
" Гаврата с българския бизнес продължава, като този път стартира от Смолян. Провеждахме срещи, писахме писма, гледахме изявленията, включит...
Прочети повече
На всичкото от горе не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи поддръжка. Стигаме до извода, че това е безусловно целеустремено.

И до момента в който ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни почитание към киното!

Искате да водим война с страната, с институциите, които са нагърбени да наблюдават за спазването на ограниченията? Ще я водим, тъй като няма какво повече да губим. Отсега ви споделяме - викайте танковете против нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!

И още нещо:

Кунчев, оставка! Оставка на всеки, който има вяра, че пандемия се бори единствено с ограничение на нашия бранш. Време е за същинска смяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията. "

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР