Сдружението на малките превозвачи в България готви национален протест. Собствениците

...
Сдружението на малките превозвачи в България готви национален протест. Собствениците
Коментари Харесай

Превозвачи готвят протест заради ТОЛ таксите

Сдружението на дребните превозвачи в България готви народен митинг. Собствениците на компании с до 5 камиона заплашиха да блокират с ТИР-ове всички гранични пунктове, в случай че страната усили ТОЛ таксите за тежкотоварните коли от 2023 година

" Искаме да защитим специалността си и да работим обикновено. Днес ще бъде извършено гласоподаване, с което да се вземе дефинитивно решение дали ТОЛ таксите ще бъдат увеличени. Ако те останат в сегашния си вид, нямаме причина да протестираме ", заяви Владимир Майсторов от Сдружение " Аз имам камион " пред bgonair.

По думите му от организацията подготвят декларация, която да изпратят до държавното управление. В нея ще бъдат включени съществени проблеми - не одобриха България в Шенген, опашките по границите, неприятната инфраструктура и пропускането на бранша в Плана за възобновяване и резистентност.

" Проблемите са натрупвани с години и никой не може да излезе и да каже по какъв начин си показва транспортния бранш след 5 години у нас. Идват министри, които служат на заплата от през днешния ден за на следващия ден и това е - никой не го интересува този човек, който е изтеглил заем ", настоя Майсторов. 

Той напомни, че при предходното нарастване на ТОЛ таксите от сдружението още веднъж са организирали митинги.

" Сега се приказва за едно отсрочване, което може да ни даде глътка въздух. Разбирам ТОЛ таксите да бъдат увеличавани, в случай че има новопостроени пътища или стопански напредък. В случая това просто е заложено ", разясни събеседникът, като добави, че на " хората от цялата страна към този момент им е писнало ".

Майсторов уточни, че най-лесното решение за превозвачите би било да покачат цените на услугите си. 

" Когато ние вдигнем с 5% цената на нашата услуга, в магазина всичко се подвига с 50. Използвани сме като маша, с която се оправдават за високата инфлация ", заключи той. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР