Сдружението на австралиеца Джок Полфрийман нае офис в София, докато

...
Сдружението на австралиеца Джок Полфрийман нае офис в София, докато
Коментари Харесай

Полфрийман: Казаха ми, че съм поправен и че не съм заплаха за обществото

 Сдружението на австралиеца Джок Полфрийман нае офис в София, до момента в който чака Върховният съд да се произнесе по проблема с предварителното му освобождение. Гражданското съдружие ще се занимава със отбрана на правата на пандизчиите в България, съобщи Би Ти Ви.

Преди десетина дни Полфрийман се срещна с министъра на правораздаването Данаил Кирилов – един от огромните съперници на решението австралиецът да бъде освободен предварително.

" Моята цел при срещата с министър Данаил Кирилов беше да има втора среща. Да обясня, че ние не сме против министерството, не сме срещу републиката, в противен случай. Ние желаеме съблюдаване на българските закони в местата за отнемане от независимост и министерството и държавното управление няма какво да губят от контакта с нашето съдружие и със пандизчиите ", сподели Полфрийман.

" Данаил Кирилов даде обещание, че ще има постоянни срещи с представители на сдружението. Че сдружението ще работи с министерството на правораздаването. Много неправителствени организации работят с министерството на правораздаването и с други министерства – това е обикновено. Това е нашата цел – да се даде публичност на другата позиция. Не знам по кое време ще бъде идната ни среща, само че се договорихме за месечни срещи. Идеята беше да има месечна среща сред представители на сдружението и министерството на правораздаването.

Това споделих на министъра – аз съм видял капацитет в българските затвори да трансформират живота на нарушителите, на нарушителите. Видял съм с мои очи и съм живял с тези хора. Обсъждали сме по какъв начин са живели преди пандиза, грешките, които са правели. Но най-важното нещо за тези хора е да намерят причина за смяна за положително ", споделя още Полфрийман.

На въпрос каква поука е извлякъл от убийството, поради което влезе в пандиза, отговори: " Това е малко чудноват въпрос, тъй като доста хора са споделили, че няма положително, което не е осъдено. Забравил съм по какъв начин е поговорката на български... – Само че поговорките не важат в правосъдните зали. – Не важат и по тази причина ме освободиха.

Казаха: " Напълно си поправен, че не си опасност за обществото ".

Вече над два месеца няма решение на Върховния касационен съд дали ще анулира предварителното освобождение на австралиеца в пандиза.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР