Сдружение на италианския бизнес у нас, Конфиндустрия България, се ангажира

...
Сдружение на италианския бизнес у нас, Конфиндустрия България, се ангажира
Коментари Харесай

Сдружението на италианския бизнес ще рекламира Пловдив като привлекателно място за инвестиции

Сдружение на италианския бизнес у нас, Конфиндустрия България, се ангажира да популяризира Пловдив като едно от най-хубавите места за вложения в Българи я, като привлекателно място за живот с богата история и просвета. Това стана ясно след срещата на новоизбрания ръководител на италианското съдружие Роберто Санторели със заместник-кмета по екология и опазване на здравето на Пловдив Анести Тимчев.

Задачата на моя мандат е да утвърдим чудесните партньорски връзки с Община Пловдив и да дискутираме по какъв начин да подтикваме интереса на евентуалните вложители в града и района, е споделил Санторели. Той обяснил, че Конфиндустрия България включва близо 250 предприятия и регистрира предприемаческа активност, която възлиза на общо 2 милиарда евро директни вложения, продажби на стойност 1,75 милиарда евро и над 30 000 работни места. Част от сдружението са както огромни групи, дребни и междинни италиански предприятия, решили да работят в България, по този начин и български компании, които интензивно партнират с Италия.

" Като предприемачи, които развиват от дълги години производствата си на територията на Тракия икономическа зона /ТИЗ/, вие добре познавате изискванията, знаете, че това е най-голямата индустриална зона в България и Югоизточна Европа с над 74 000 работни места. Но за нас като администрация е по-важно, че промишлеността в Пловдив гледа към бъдещет о. В ТИЗ следва да се осъществя създаване на първия въглеродно-неутрален промишлен парк в България ", е споделил Анести Тимчев.

По думите му Община Пловдив поддържа напъните на бизнеса в тази посока, тъй като те ще доведат до понижаване на въглеродните излъчвания, което е една от главните климатични цели. Като съществени цели на ръководството на града Тимчев е показал повишение качеството на въздуха и възстановяване на сепарирането на отпадъците.

" За нас ще бъде забавно да споделим опит с представители на локалните управляващи в Италия и италианския бизнес, по какъв начин те си взаимодействат и по какъв начин реализират използването на тези ограничения, които имат сериозна обществена цена, само че са измежду главните климатични цели на Европейския съюз ", е споделил още Анести Тимчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР