Сдружение Аз Вярвам и Помагам очаква варненци на благотворителна кампания

...
Сдружение Аз Вярвам и Помагам очаква варненци на благотворителна кампания
Коментари Харесай

25 000 души се включват в акцията Аз вярвам и помагам във Варна

Сдружение " Аз Вярвам и Помагам " чака варненци на благотворителна акция за събиране на ненужните пластмасови капачки на следващия ден, 13 април пред Катедрален храм " Св. Успение богородично " град Варна, заяви за  Varna24.bg  Владислав Николов - ръководител на организацията.  

Ето какво още показа той: " Делят ни броени часове до 13 април 2019г., събота, когато пред Катедралата в град Варна Сдружение " Аз имам вяра и оказвам помощ “ провежда най-мащабното събитие за събиране на пластмасови капачки. С поддръжката на Община Варна, пред Катедрален храм " Св. Успение Богородично “, още веднъж всички искащи ще могат свободно да докарат и предадат събраните капачки. Със средства от рециклираните капачки ще бъде закупена и дарена скъпоструваща здравна инсталация в помощ на медицинските грижи, които получават новородените деца в СБАГАЛ " Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна “, а в МБАЛ " Св. Анна – Варна “ ще бъде закупена и дарена инсталация в детска хирургия.

Сдружение " Аз имам вяра и оказвам помощ “вече има поръчки, че близо 25 000 души от цяла Североизточна България ще се включат в самодейността, като над двадесет Общини персонално са декларирали предпочитание да докарат своите капачки на площада. 

Ето и програмата на празника на преработването " Аз Вярвам и Помагам 2 "

09:00ч - 09:15ч    Начало – деца и ученици от гайдарски оркестър към НУ по изкуствата " Добри Христов " – град Варна.

09:15ч – Стартиране на приемането и предаването на капачки, разкриване на опцията децата и възрастните да се снимат с ЕКО-героите направени от пластмасови капачки " Капачкомен " и " Принцесата на капачките ", а също по този начин и с новата " Картина на щастието ", която също е направена от пластмасови капачки.

09:30ч – Откриване на уникалното  " Училище по преработване ", където всяко дете и възрастен ще могат да научат забавни обстоятелства за хартията, пластмасата и стъклото. Ще научат по кое време, по какъв начин и какъв брой са се развили технологиите във времето, а в същото време с това ще схванат и значимостта и смисъла от преработването в 21 век.

09:45ч – Откриване на благотворителен базар на който ще могат да се вземат против дарения разнообразни рекламни материали с логото на благотворителна акция " Аз Вярвам и Помагам ", а също по този начин и да се снимат благотворително с уредниците на акцията на селфи будка, да получат персонален подпис в помощ събиране на средтсва за инсталация в помощ на  недононсените бебета.

10:00ч – Откриване на огромното мероприятие от формалните представители на Община Варна, СБАГАЛ " Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна " и МБАЛ " Св. Анна - Варна ", разнообразни институции, институции, администрации от Община Варна и огромен брой от Общините и кметствата в Североизточна България.

16:00ч – Закриване на офицалната част с предаването на капачките.

Продължаваме обединени!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР