Сделката за продажбата на "Телеком Албания" на българския бизнесмен Спас

...
Сделката за продажбата на "Телеком Албания" на българския бизнесмен Спас
Коментари Харесай

Спас Русев и Елвин Гури вече са собственици на Телеком Албания

Сделката за продажбата на "Телеком Албания " на българския предприемач Спас Русев и бизнесмена Елвин Гури към този момент е финализирана за 50 млн. евро, разгласи досегашният притежател OTE Group.

Групата е продала всичките си дялове в "Телеком Албания ". В края на предходната година Спас Русев завоюва търга в конкуренция от трима претенденти.

“Телеком Албания” е първият албански мобилен оператор. Той е основан през 1995 година и започва комерсиална активност през 1996 година под името АМС - Albania Mobile Communications. През 2000 година компанията става част от OTE Group - водещия телеком в Гърция, опериращ под марката Cosmote. Освен в Гърция и Албания Cosmote работи и в Румъния, където има 54% от най-големия локален оператор “Телеком Румъния”. През юли 2009 година главен акционер на групата ОТЕ става “Дойче телеком”. Така сега 99,79% от “Телеком Албания” са благосъстоятелност на немския телеком.

Като изпълнителен шеф в Тирана отива техническият шеф на "Виваком " Емил Георгакиев, който в границите на повече от десетилетие той е бил основна фигура в българския телеком. Финансов шеф ще е Борислав Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР