Сделката за изтребителите F-16 се очаква да се превърне в

...
Сделката за изтребителите F-16 се очаква да се превърне в
Коментари Харесай

Сделката за изтребителите ще е скандалът на годината според Славчо Велков

Сделката за изтребителите F-16 се чака да се трансформира в абсурда на годината. Това предвижда специалистът по сигурност и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Славчо Велков пред bTV.

В качеството си някогашен член на комисията по защита и директен участник в избора на самолетите на той съобщи, че има редица неизяснени въпроси по отношение на някои от параметрите на договорката.

Сред тях са финансовата рамка на договорката, която не била по силите на България съгласно него, срокът за доставка, който остава 36 месеца, както и съставът на българската делегация, на която Народното събрание даде мандат да бъде от четирима министри.

Велков напомни, че при избори на изтребители се е отишло на директни договаряния с втория класирал се по всички индикатори.

Става въпрос за надхвърляне на избраната сума с съвсем половин милиард, тъй като това е цена без Данък добавена стойност, без мита и цена на самолетите, без инфраструктура, а там са огромните пари, акцентира той.

Припомняме, държавното управление изиска от Народното събрание мандат за договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за подписване на контракт за придобиване на нов вид военен аероплан. На 16 януари депутатите дадоха мандат на кабинета да договаря със Съединени американски щати за закупуване на изтребител.

Срещу избора на комисията и метода на осъществяване на процедурата се афишира не един път президентът Румен Радев, който я дефинира като " успех на лобизма и край на автокрацията за 2018 година " /bTV
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР