Сделката с ЧЕЗ е стартирала като бизнессделка, но сами видяхте

...
Сделката с ЧЕЗ е стартирала като бизнессделка, но сами видяхте
Коментари Харесай

Министър Петкова вдигна завесата! Обяви как е започнала сделката с ЧЕЗ и какво не може да направи държавата

" Сделката с ЧЕЗ е стартирала като бизнессделка, само че сами видяхте по какъв начин ескалира тази тематика и някои се пробваха да създадат политически въпрос от нея. Това развиване на събитията не беше удобно за никой ". Това съобщи в ефира на Нова тв енергийният министър Теменужка Петкова,  представена от Блиц.   " Не съм съгласна с президента Радев. Чешката компания продава свои активи, които се продават в България. Имало е конкурс, който се е провел по техните правила. Не е работа на страната да дава отговори по какъв начин е структурирано финансирането ", сподели още Петкова.

" След тази ескалация на напрежението, извънредно пресилена и изкуствено основана, министър председателят Борисов като виновен общественик потърси контакт с госпожа Върбакова и българската компания, с цел да забележим какви са опциите българската страна да влезе по някакъв метод в тази договорка. За нас е доста значимо българските жители да бъдат спокойни.

Разбираме какви са опасенията на хората. Искаме да създадем такива условия, че такива страхове да бъдат минимализирани.  Темата с цената е последната, която ще бъде обект на полемики, по-важното е по какъв начин, в случай че има такава правна опция, България да взе участие в договорката ", безапелационен е енергийният министър. " Натиск от страна на българското държавно управление няма. " Инерком " няма нищо срещу страната да взе участие. Всичко е въпрос на разбор, който да ни даде обособените разновидности, които съществуват. Най-важното е да подсигуряваме енергийната сигурност на страната. Държавата няма по какъв начин да помогне на госпожа Върбакова. Тя не може да поема такива задължения да финансира сходна договорка ", добави министър Петкова.

 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР