Сделката по продажбата на пълния пакет от акции на Манчестър

...
Сделката по продажбата на пълния пакет от акции на Манчестър
Коментари Харесай

СДЕЛКАТА СЕ ПЕЧЕ: Продават Манчестър Юнайтед за 6 милиарда

Сделката по продажбата на цялостния пакет от акции на Манчестър Юнайтед, притежавани от фамилия Глейзър, е контрактувана, оповестява в. „ Сън “. Катарският шейх Джасим е спечелил борбата с английския милиардер сър Джим Ратклиф, който имаше желание да остави миноритарен дял на американското семейство.
Смята се, че сумата по договорката ще възлиза на 6 милиарда паунда. Според английското издание, формалното оповестяване на договорката ще бъде направено при започване на септември. Окончателното прекачване на собствеността ще стане в средата на октомври. Така ще бъде комплициран завършек на 18-годишния престой на Глейзър като притежатели на „ алените дяволи “.
Американското семейство искаше да резервира дребен % от акции на клуба, само че получи предизвестие от управителни фактори на „ Олд Трафорд “, че това няма да бъде признато добре от почитателите и може да понижи доверието към бъдещия нов притежател.

Сделката за Манчестър Юнайтед ще донесе голяма облага за фамилия Глейзър, която закупи клуба през 2005 година против 800 милиона паунда. Тогава те взеха " алените дяволи " с голям дълг, който освен не понижа през годините, а даже набъбна съществено. Последните финансови резултати демонстрират, че той е в размер на 725 милиона паунда.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР